Video ⟩ Kazakevičs: Gribētos, lai vakcinēto Latvijas izlases futbolistu skaits būtu lielāks (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu futbola izlasē aptuveni tikai puse spēlētāju ir vakcinējušies pret Covid-19, ceturtdien preses konferencē atklāja komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Kazakevičs ceturtdien nosauca 24 spēlētājus, kuri uzaicināti uz treniņnometni, lai gatavotos 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Turciju un Nīderlandi.

Pagājušajā nedēļā Latvijas U-17 jauniešu izlasē tika konstatēti četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tāpēc nebija iespējama komandas dalība 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Kazakevičs ceturtdien preses konferencē atzina, ka viņš vēlētos labāku situāciju Latvijas nacionālajā izlasē attiecībā uz futbolistu vakcinēšanos pret Covid-19.

"Situācija ir tāda, ka attiecība - vakcinēti un nevakcinēti - spēlētāju rindās ir diezgan līdzvērtīga, 50 pret 50. Treneru štābā situācija ir krietni labāka, negribu kļūdīties, taču man šķiet, ka visi ir vakcinēti vai pārslimojuši. Varbūt ir kāds viens izņēmums, taču kopumā situācija ir daudz pozitīvāka," sacīja Kazakevičs.

Treneris atzīmēja, ka šobrīd nav aizliegts spēlēt nevakcinētiem futbolistiem, taču, nākotnes perspektīvā raugoties, būtu vēlams, lai spēlētāji vakcinētos. 

"Vakcinācija ir sensitīva un individuāla tēma. Tomēr mums jāsaprot, ka dažādu valstu lēmumi arvien vairāk sarežģīs ceļošanas iespējas nevakcinētiem spēlētājiem un treneru štāba locekļiem. Mums būs jādomā, kā to risināt," pauda Kazakevičs.

"Pozitīva testa gadījumi var būt arī vakcinētām personām. Mums arī tādi gadījumi šobrīd ir izlasē. Ir iekšējais sanitārais protokols un valsts likumdošana, kuras ietvaros mums ir jādarbojas. Skaidrs, ka mēs gribētu, lai vakcinēto skaits ir lielāks," atzina Latvijas izlases stūrmanis.

Latvijas valstsvienība savā laukumā "Daugavas" stadionā Rīgā pret Nīderlandi spēlēs 8. oktobrī, bet ar Turciju mūsējie spēkosies 11. oktobrī. Latvijas izlase pulcēsies uz nometni šo svētdien, 3. oktobrī.

 
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu