Kāpēc Mairis Briedis tik uzstājīgi izaicināja uz cīņu "jūtūberi" Polu? (15)

Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Līdzšinējās karjeras laikā bokseris Mairis Briedis par sevi atstājis iespaidu kā netipisku atlētu šim sporta veidam. Bez plātīgām publiskām frāzēm konkurenta virzienā cīņas nedēļā vai svēršanās procedūrā, ar rezervētiem komentāriem intervijās un preses konferencēs. Tomēr šogad realizētā "kampaņa", sociālās saziņas vietnēs uz cīņu izaicinot "YouTube" satura veidotāju Džeiku Polu, šo tēlu sašķobīja. Kāpēc Mairis tā rīkojās?

Sākumā neliela priekšvēsture tiem, kuri nenojauš, par ko ir runa. Džeiks Pols ir 24 gadus vecs amerikānis, skandalozs tīmekļa vietnes "YouTube" satura veidotājs, izmēģinājis savus spēkus arī mūzikā un boksā.

Viņa brālis Logans Pols arī ir tīmekļa satura veidotājs, dēvēts par "jūtūberi". Abi brāļi 2018.gada augustā aizvadīja savu pirmo publisko boksa cīņu amatieru līmenī, Loganam krustojot dūres ar britu "jūtūberi" KSI. Džeiks stājās pretī KSI jaunākajam brālim.

Tas bija šovs, par kuru visi četri nopelnīja prāvu kaudzi naudas. Tiesa, ar šo cīņu vien viss neaprobežojās, Džeikam turpinot karjeru profesionālajā boksā. Logans šī gada jūnijā aizvadīja paraugcīņu pret kādreizējo šī sporta veida zvaigzni Floidu Meivezeru. Jaunākajam brālim tagad jau aiz muguras četras cīņas profesionāļos.

Lai gan Džeika Pola pēdējās četras cīņas reģistrētas kā profesionālas, tas viss tomēr ir un paliek šovs. Tāpēc liels izbrīns šogad pārņēma vai ikkatru latvieša Maira Brieža līdzjutēju, sociālās saziņas vietnēs ieraugot pat vairākus video, kuros viņš uz cīņu izaicina Džeiku Polu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Skaidrs, ka pret pasaules pirmo numuru "cruiserweight" jeb pirmā smagā svara kategorijā Polam īsti izredžu nebūtu. Tāpat noteikti ar Mairi nevarētu vienoties, lai tiktu aizvadīta nenopietna cīņa, kas tikai ārēji atgādinātu nopietnu spēkošanos. Kādēļ tad Briedis tik uzstājīgi uzrunāja "jūtūberi" Polu?

Lai rastu atbildi uz šo jautājumu, vērsos pie Latvijas labākā boksera menedžera Raimonda Zepa. Vaicāju, vai šie Polu izaicinošie video bija Maira paša iegriba vai tomēr daļa viņa komandas kopējā redzējuma.

"Domāju, ka tiem, kuri boksam veltījuši visu savu dzīvi, to pieprot, šādu cilvēku, es to negribētu saukt par ņirgāšanos par sportu, bet cirks vai zirgošanās sit pa ego. Tas liek to uztvert kā necieņu pret profesionāliem bokseriem. Es domāju, ka arī Mairim tas nāca uz āru.

Tā nekad nav bijusi mūsu stratēģija. Nekad to neuztvērām nopietni. Šādās cīņās profesionālam bokserim ir daudz vairāk ko zaudēt, nevis iegūt. Līmeņi ir tik krasi atšķirīgi, ka var pat gadīties tādas traumas, kas paliek uz mūžu. To nevienam cilvēkam nekad nevajadzētu novēlēt," pauda Zeps.

Jautājums gan joprojām ir arī par kādu citu aspektu. Vai profesionāls bokseris nedevalvē savu vērtību, šādi izpaužoties un mēģinot tikt līdz "jūtūbera" ekrānam vai ausīm? 

"Domāju, ka tas ir jautājums par katra cilvēka humora izjūtu, skatījumu uz lietām. Noteikti ir daudzi, kuriem tas likās nepieņemami un nepareizi. Kāds cits varbūt tajā saskatīja humoru.

Mēs nevienā brīdī nedomājām, ka Pols tiešām šādai cīņai varētu piekrist. Tikai vēlējāmies nedaudz uzkāpt viņa ego. Jebkurā gadījumā mēs zinām, ka viņa komanda to pamanīja. Tik tiešām interesējās par iespējām cīnīties ar Mairi.

Brīdī, kad viņi saprata, ka otrā pusē ir profesionāls bokseris, pasaulē labākais šajā svara kategorijā, tad arī visa interese pazuda. Jo viņi saprata, ka te neko sarunāt nevarēs."

Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku. Pēdējo cīņu latvietis aizvadīja pagājušā gada septembrī, kad WBSS finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu.

Nākamo cīņu latvietis aizvadīs 16.oktobrī "Arēnā Rīga" pret vācieti Arturu Mannu, aizstāvot savu Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu