Medijs sarindo Usika Top 10 uzvaras. Sarakstā arī duelis pret Briedi (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks ringā Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfināla cīņā "Arēnā Rīga".
Latviešu bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks ringā Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfināla cīņā "Arēnā Rīga". Foto: Sintija Zandersone/LETA

Boksa portāls "Boxing News Online" izveidojis Top 10 rangu ar smagsvaru kategorijas pasaules čempiona ukraiņa Oleksandra Usika labākajām uzvarām. Sarakstā atrodams arī duelis pret Mairi Briedi.

Usiks septembra nogalē Londonā vairāk nekā 60 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pārspēja Lielbritānijas pārstāvi Entoniju Džošua un ieguva savā rīcībā Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Ukrainis kļuva tikai par trešo bokseri vēsturē, kurš izcīnījis pasaules čempiona jostas gan "cruiserweight" (līdz 90,7 kg) svara kategorijā, gan smagsvaros. Iepriekš tas bija izdevies tikai Evanderam Holifīldam (ASV) un Deividam Hejam (Lielbritānija).

Profesionāla boksera karjerā Usiks ir nepārspēts 19 cīņās, kurās tikai sešas reizes pretinieki ir izturējuši visus 12 raundus. Viens no šiem sešiem pretiniekiem ir Briedis, kurš ukrainim piekāpās 2018. gada janvārī "Arēnā Rīga".

Usika Top 10 uzvaras

  1. pret Entoniju Džošua (Lielbritānija)
  2. pret Muratu Gasijevu (Krievija)
  3. pret Mairi Briedi (Latvija)
  4. pret Kšištofu Glovacki (Polija)
  5. pret Toniju Beljū (Lielbritānija)
  6. pret Marko Huku (Vācija)
  7. pret Maiklu Hanteru (ASV)
  8. pret Dereku Čizoru (Lielbritānija)
  9. pret Tabiso Mčunu (Dienvidāfrikas Republika)
  10. pret Čezu Viterspūnu (ASV)

"Iespējams, Usika līdz šim grūtākā cīņa. 2018. gada janvārī Briedis ik uz soļa pēdu pie pēdas turējās lieliskajam ukrainim līdzās, un tikai pavisam nedaudz piekāpās 12 raundos pēc punktiem," novērtējot cīņu, raksta portāls.

"Usiks un Gasijevs tikās Pasaules boksa supersērijas finālā 2018. gada jūlijā. Nevajadzēja daudz laika, lai Usiks apliecinātu pārspēku un pierādītu, ka smadzenes vienmēr pārspēs muskuļus," vērtē "Boxing News Online".

Ukrainas slavenais bokseris karjeras līdz šim pēdējās 10 cīņas aizvadījis izbraukumā. Viņš jau sešus gadus ir cīnījies citās valstīs, nevis dzimtajā Ukrainā. Usiks atzīst, ka viņš revanša cīņu pret Džošua gribētu aizvadīt Kijevā.

"Usiks, izbraukuma kareivis, bez satraukuma devās uz Londonu un izaicināja britu dārgumu Džošua, cīnoties 66 000 skatītāju klātbūtnē. Viņš savāca visu, ko Džošua bija gadiem centies iegūt."

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu