Menedžeris: Samoilovs un Šmēdiņš saprot, ka viņi viens otram ir labākie pārinieki

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš apņēmušies turpināt sadarbību ar mērķi kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, portālam TVNET apstiprināja sportistu menedžeris Edgars Buļs.

Septembra vidū Samoilova un Šmēdiņa komandas sociālo tīklo kontos tika pavēstīts, ka nepieciešams laiks atpūtai un ka šobrīd nav pārliecības par nākotnes plāniem.

"Sezona mums ir beigusies. Tagad ir laiks atpūstai, uzlādēt baterijas un pavadīt laiku kopā ar mūsu ģimenēm. Neesam pārliecināti par mūsu gaidāmajiem plāniem, bet noteikti ir nepieciešams ilgāks pārtraukums no bumbas un vienam no otra."

Ņemot vērā šo paziņojumu un vēl to, ka sadarbību pēc sezonas nolēmuši neturpināt pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, bija pamats uzdot jautājumu, vai Samoilovs un Šmēdiņš kopā spēlēs arī turpmāk.

"Nekādu pārdomu nav. Viss ir izplānots, kā labāk sagatavoties nākamajai sezonai. Saša ar Jāni, iespējams, ir vienotāki kā vēl nekad. Abi saprot, ka viens otram ir labākie pārinieki," sarunā ar TVNET pauda Buļs.

"Viņi gatavojas Parīzei. Šonedēļ puiši brauks uz Maljorku, kur Saša rīko nometni amatieriem, bet paralēli viņš kopā ar Jāni trenēsies. Viņiem līdzi būs fiziskās sagatavotības treneris Dinārs Zāģers," pastāstīja menedžeris.

"Varu nomierināt un iepriecināt mūsu fanus - Samoilovs un Šmēdiņš nedomā par sadarbību, jo viss jau ir izlemts. Viņi strādās kopā līdz Parīzei un šobrīd domā tikai par to, kā labāk sagatavoties."

Samoilovam un Šmēdiņam, atšķirībā no Pļaviņa un Toča, kuri Tokijā izcīnīja ceturto vietu, neizdevās kvalificēties olimpiskajām spēlēm, kas aizvadītajā vasarā norisinājās Japānas galvaspilsētā.

Samoilovs un Šmēdiņš kopā spēlē kopš 2012. gada beigām. Īpaši veiksmīgs bija sadarbības sākums, jo 2013. un 2014. gadā viņi izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā, kā arī kļuva par Pasaules tūres sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem.

Latvijas duets par Pasaules tūres sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva arī 2016. gadā, taču pēdējos gados Samoilovs un Šmēdiņš vairs nav guvuši tik spilgtus panākumus.

36 gadus vecais Samoilovs iepriekš spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu, bet patlaban 34 gadus vecais Šmēdiņš bija pārinieks Pļaviņam, izcīnot bronzas medaļu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu