Latvijas kērlinga izlasēm veiksmīgs starts olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
kērlings (ilustratīvs attēls)
kērlings (ilustratīvs attēls) Foto: Linda Mangale (Latvijas Kērlinga asociācija)

Latvijas vīriešu un sieviešu kērlinga izlases pirmdien izcīnīja pa divām uzvarām 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā.

Latvijas kērlingistes ar 7:3 pārspēja Spāniju.

Pirmajā un trešajā endā Latvijas izlase guva tikai pa punktam, taču pretinieces atbildēja vien ar vienu punktu ceturtajā endā - 2:1 Latvijas labā.

Piektajā endā Latvijas kērlingistes panāca 4:1, bet nākamajos divos endos komandas apmainījās ar gūtu punktu - 5:2 Latvijas izlases labā.

Kad uz astotajā endā spāniešu gūto punktu Latvija devītajā endā bija atbildējusi ar diviem punktiem, komandas vienojās pēdējo endu neaizvadīt - 7:3 Latvijas labā.

Pirmajā turnīra spēlē pirmdien latvietes ar rezultātu 12:3 sagrāva Slovēnijas izlasi.

Latvijas izlase pirmajā endā panāca 2:0, bet pretinieces turpmākajos divos izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā trīs endus pēc kārtas Latvija katrā guva pa trīs punktiem un izvirzījās pārliecinošā vadībā. Septītajā un astotajā endā abas izlases guva pa punktam, bet pēdējie divi endi netika aizvadīti.

Šajā grupā vēl pirmdien Ungārija pārspēja Kazahstānu ar 13:4.

Latvijas sportistes trešdien cīnīsies ar Ungāriju, bet ceturtdien - ar Kazahstānu.

Par vietu kvalifikācijas turnīrā, kas decembrī norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā, sacenšas desmit sieviešu izlases.

Cīņas norisinās divās grupās, kur katrā ir pa piecām komandām. Grupu uzvarētājas sacentīsies savā starpā. Tā tiks noskaidrota pirmā ceļazīme uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Otro vietu ieguvēju savstarpējās cīņas uzvarētājs pēc tam tiksies ar grupu pirmo vietu spēles zaudētāju. Šajā spēlē tiks noskaidrota otrās ceļazīmes ieguvēja.

Arī Latvijas vīriešu izlase Turcijā jau svinējusi divas uzvaras.

Latvijas valstsvienība otrajā mačā ar 8:5 pārspēja Rumāniju.

Latvieši pirmo endu zaudēja ar 0:1, bet nākamajā guva trīs punktus. Turpmākajos trīs endos rumāņi samazināja Latvijas izlases pārsvaru (4:3), bet sestajā endā Latvija pievienoja vēl trīs punktus - 7:3. Pretinieki divus punktus atguva, taču devītajā endā Latvijas kērlingisti pielika punktu spēlei - 8:5.

Pirmajā duelī Latvija svētdien ar rezultātu 8:4 guva virsroku pār Slovākiju.

Latvija vadību ieguva otrajā endā, panākot 1:0, taču turpmākajos četros endos palika bez punktiem, kas slovākiem ļāva panākt 4:1. Atlikušajos četros endos tuvāk centram bija Latvijas izlases akmeņi, pievienojot vēl septiņus punktus un izcīnot uzvaru.

Turpmākajās dienās Latvijas kērlingistiem pretī stāsies arī Spānija, Igaunija un Beļģija.

17 vīriešu komandas sadalītas trīs grupās - divās grupās pa sešām vienā pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura grupas tiks apvienotas, lai noteiktu sešas labākās pēc iegūtajiem rezultātiem. Pirmās un otrās vieta automātiski kvalificēsies fināla spēlei, savukārt trešā ar sesto un ceturtā ar piekto vietu cīnīsies par atlikušajām divām vietām finālā. Fināla spēles uzvarētāji nodrošinās savai valstij vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Jānis Vonda, Roberts Reinis Buncis, Didzis Pētersons, Ričards Vonda, trenere Anita Pētersone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu