Avoti: Simonss negaidīti ieradies Filadelfijā un pārsteidzis "76ers" vadību

LETA/ESPN
CopyDraugiem X Whatsapp
Bens Simonss
Bens Simonss Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas basketbola zvaigzne Bens Simonss negaidīti ieradies Filadelfijā, lai pievienotos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam "76ers", lai gan iepriekš tika vēstīts, ka viņš klubā negrasās atgriezties, liecina ASV raidorganizācijas ESPN basketbola apskatnieka Eidriena Vodžnarovska rīcībā esošā informācija.

Divas nedēļas pēc NBA pirmssezonas gatavošanās sākuma Simonss pirmdien negaidīti ieradās "76ers" treniņu centrā, lai gan komanda viņa ierašanos bija gaidījusi vēlāk, Vodžnarovskim atklājuši avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Avoti vēstīja, ka austrālietis ieradies "Wells Fargo Center" arēnā, lai veiktu Covid-19 testu un sāktu procesu, lai atgrieztos kluba sistēmā, lai gan iepriekš pieprasīja maiņu uz citu klubu.

Pagaidām gan nav skaidrs Simonsa turpmākais liktenis klubā, jo kopš augusta beigām viņš nav sazinājies ar "76ers" vadību. Pirms tam trīskārtējs NBA zvaigžņu spēļu dalībnieks izteica vēlmi pārtraukt sadarbību ar klubu.

Gaidāms, ka klātienes sarunas starp spēlētāju un klubu sāksies otrdien. Pagaidām nav skaidrs, vai Simonsa ierašanās Filadelfijā ir signāls par vēlmi turpināt sadarbību vai arī viņš tikai vēlējies parādīt vēlmi sākt sarunas par maiņu.

Pirms tam klubs sazinājies ar spēlētāja aģentu Riču Polu no "Klutch Sports". Pēc aģenta teiktā, klubs nopratis, ka Simonss Filadelfijā ieradīsies vēlāk šajā nedēļā, tomēr pirmdienas vakarā komanda saņēmusi īsziņu, ka austrālietis ieradies arēnā un nepieciešama atļauja iekļūt ēkā, lai sāktu Covid-19 protokolu izpildi, vēstījuši avoti.

Simonss nepiedalījās "76ers" pirmssezonas nometnē, dažādos sodos un algā zaudējot nepilnu miljonu ASV dolāru (860 tūkstošus eiro), tomēr arī kluba iespējas veikt maiņas darījumu pašlaik nav lielas, jo NBA tirgū pašlaik nav tāda līmeņa spēlētāju, klāstījuši avoti, kas pārzina situāciju.

Maiņas darījumu apgrūtina sportista lielais līgums, kuram aizritējis vien pirmais no pieciem gadiem. Līguma summa ir vairāk nekā 177 miljoni ASV dolāru (151 miljons eiro).

Tāpat ne pārāk labi tika aizvadīta iepriekšējā sezona, 58 pamatturnīra spēlēs vidēji mačā gūstot 14,3 punktus, kas ir mazākais rādītājs četru sezonu laikā, kā arī sakrājot 7,2 atlēkušās bumbas un 6,9 rezultatīvas piespēles. 12 izslēgšanas spēlēs viņa kontā vidēji 11,9 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas un 8,8 rezultatīvas piespēles mačā.

Basketbolistu "76ers" 2016.gada jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar pirmo numuru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu