Apskatnieks: "76ers" ar Simonsu neauklēsies

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bens Simonss
Bens Simonss Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" vadība negrasās auklēties ar komandas zvaigzni Benu Simonsu, kurš, iespējams, simulē savainojumu.

Šajā nedēļā galvenais treneris Doks Riverss padzina Austrālijas basketbola zvaigzni no treniņa pēc tam, kad Simonss vairākkārtīgi atteicās izpildīt trenera rīkojumus, ASV raidorganizācijas ESPN basketbola apskatniekam Eidrienam Vodžnarovskim stāstījuši anonīmi avoti.

Viņš atteicies trenēties arī individuāli, aizbildinoties ar muguras problēmām. Žurnālists Hovards Eskins gan izteicies, ka Simonsa veselība ir laba, bet viņam ir citas problēmas. 

"Saskaņā ar maniem avotiem, "76ers" uzskata, ka Simonss simulē savainojumu un savu mentālo stāvokli. Viņš ieradās ar divu dienu nokavēšanos un paziņoja, ka ir stīva mugura un nav psiholoģiski gatavs. Komanda šobrīd ir nikna, bet pats Simonss izvēlējās šo ceļu. Klubs plāno viņu sodīt par katru izlaisto spēli," vēsta Eskins. 

"76ers" Simonsam noteikusi 1,4 miljonu ASV dolāru (1,2 miljonu eiro) jeb 360 000 ASV dolāru sodu par katru no četrām pirmssezonas spēlēm, uz kurām viņš neieradās. Tāpat viņš sodīts par neierašanos uz treniņiem un sanāksmēm. Kopš atgriešanās komandā 11. oktobrī Simonss neko nav nopelnījis.

Par trešdienas spēles izlaišanu viņš zaudēja vēl 227 000 ASV dolāru.

Starpsezonā Simonss paziņoja, ka vēlas tikt aizmainīts un neplānojot vairs atgriezties "76ers" rīcībā. Tad viņš negaidīti ieradās kluba bāzē un vēlāk tika padzīts no komandas treniņa par nepakļaušanos trenera norādījumiem. 

Līgas apskatnieks Šems Čaranija arī vēsta, ka Simonss izlaidīs nākamo Filadelfijas vienības spēli pret Bruklinas "Nets". 

Ceturtdien viņš ieradies kluba bāzē, bet neilgi pēc tam to atstājis. 

Čaranija ziņo, ka Simonss šobrīd basketbolu spēlēt neesot gatavs arī psiholoģiskā ziņā. 

Saskaņā ar līgumu 25 gadus vecajam Simonsam šajā sezonā paredzēts 33 miljonu ASV dolāru liels atalgojums.

"76ers" 2016. gada jauno spēlētāju draftā Simonsu izvēlējās ar pirmo numuru.

Iepriekšējā sezona austrālietim individuāli bija neveiksmīgākā viņa karjerā. 58 pamatturnīra spēlēs vidēji mačā guva 14,3 punktus, sakrāja 7,2 atlēkušās bumbas un veica 6,9 rezultatīvas piespēles. Visos trijos rādītājos Simonss uzrādīja zemāko sniegumu NBA karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu