"TTT Rīga" Eirolīgas spēlē uzvar Itālijas čempionvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FIBA Eirolīgas spēle sievietēm kurā tiekas Basketbola klubs "TTT Rīga" un Venēcijas "Reyer" "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā.
FIBA Eirolīgas spēle sievietēm kurā tiekas Basketbola klubs "TTT Rīga" un Venēcijas "Reyer" "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra ceturtajā spēlē savā laukumā pieveica Venēcijas "Umana Reyer", kas pagājušajā sezonā uzvarēja Itālijas čempionātā.

"TTT Rīga" pārspēja "Umana Reyer" ar 71:57 (12:20, 20:12, 16:14, 23:11), svinot otro panākumu pēc kārtas.

Sākums mājiniecēm padevās sekmīgs - pēc Džesminas Tomasas divpunktu metiena tika panākts 8:2.

Tomēr pēc 10:4 rīdzinieces piedzīvoja sešu minūšu "sausuma" periodu, kuru trīs sekundes pirms ceturtdaļas beigām ar divpunktu metienu pārtrauca Šantelas Hendijas divpunktu metiens - 12:20.

Viešņas lielāko pārsvaru (13 punkti) sasniedza otrās ceturtdaļas sākumā - 25:12, taču pēc tam deviņu punktu sērija padevās mājiniecēm, pēc Daugiles Šarauskaites divu punktu metiena pietuvojoties līdz 21:25.

Izlīdzinājums (28:28) tika panākts nepilnas trīs minūtes pirms puslaika beigām pēc trim Ievas Pulveres realizētiem soda metieniem.

Otrā puslaika sākumā vēlreiz tika sasniegts sešu punktu pārsvars - 40:34 pēc Luīzes Silas divpunktnieka, un cīņas turpinājumā ritēja līdzīga cīņa līdz pat pēdējās ceturtdaļas sākumam. Tad rīdzinieces no 48:49 deficīta pamazām tika līdz 68:55 minūti un 27 sekundes pirms mača beigām. Šajā izrāvienā galvenā persona laukumā bija Pulvere, kura sakrāja 11 no komandas 20 punktiem, trīs reizes realizējot tālmetienus.

"Double-double" rīdzinieču rindās sakrāja Šarauskaite, kura 19 punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas. 17 punkti tika Pulverei un 14 - Tomasai, abām sakrājot pa sešām rezultatīvām piespēlēm.

Viešņu rindās pa 14 punktiem guva Ivonne Andersone un Martina Bestanjo, kuras izcīnīja arī attiecīgi septiņas un sešas bumbas zem groziem.

Panākums ļāvis pakāpties uz trešo vietu A grupā, kamēr venēcietes ar vienu uzvaru ir sestās.

Citā grupas spēlē trešdien Jekaterinburgas UGMK savā laukumā ļoti līdīgā spēlē ar 75:73 (23:26, 15:11, 17:16, 20:20) pieveica Prāgas ZVVZ USK.

Nevienu brīdi kādas no komandām pārsvars nepārsniedza sešus punktus.

Mājiniecēm pa 15 punktiem guva Alba Torensa, kurai arī sešas rezultatīvas piespēles, un Džonkvela Džonsa, kura tika pie "double-double" ar desmit atlēkušajām bumbām.

Viešņu rindās pa 17 punktiem guva Alisa Tomasa un Briana Džonsa, kuras sakrāja attiecīgi septiņas un astoņas atlēkušās bumbas.

"TTT Rīga" pirmajā Eirolīgas mačā mājās ar 56:71 piekāpās pagājušās sezonas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK, bet otrajā cīņā viesos ar 41:72 zaudēja Salamankas "Perfumerias Avenida". Pagājušajā nedēļā rīdzinieces ar 64:59 pārspēja Maskavas MBA vienību, izcīnot pirmo uzvaru šosezon.

Abām komandām Eirolīgā līdz šim bija bijušas astoņas savstarpējas spēles, no kurām notika septiņas. TTT, sekojot Ungārijas kluba "Sopron" piemēram, neieradās uz 2020.gada 27.februārī Ļubļanā paredzēto spēli. FIBA šķīrējtiesnesis Latvijas un Ungārijas klubiem piešķīra tehniskos zaudējumus.

No pārējām septiņām spēlēm divas notika Eirolīgas kvalifikācijā - 2018.gada 9.oktobrī rīdzinieces mājās bija pārākas ar 67:56, trīs dienas vēlāk viesos apspēlēja sāncenses ar 73:56 un divu spēļu summā guva virsroku ar 140:112. Pamatturnīra spēlēs bilance līdz šim bija 4-1 Itālijas kluba labā.

"Umana Reyer" 30.jūnijā parakstīja līgumu ar Spānijas valstsvienības centra spēlētāju Astu Ndūru. Četrus mēnešus vēlāk, 17.oktobrī, viņa kļuva par WNBA čempioni Čikāgas "Sky" sastāvā. Amerikāņu aizsardze Ivonna Andersone 27.jūnijā kļuva par Eiropas čempioni Serbijas valstsvienības rindās.

Rīgā venēcietes ieradās ar desmit spēlētājām - bez Ndūras un aizsardzes Frančeskas Panas. Eirolīgā bija izcīnīta viena uzvara pār Ungārijas klubu Seksārdas KSC (80:59), bet zaudēts Eirolīgas finālistēm UGMK (viesos 69:75) un "Avenida" (mājās 56:71). Itālijas čempionātā tika izcīnītas četras uzvaras četrās spēlēs.

"TTT Rīga" centra spēlētāja Laura Meldere 2017.-2021.gadā trenējās un spēlēja "Umana Reyer" sistēmā. Pērn viņa aizvadīja pirmo pilno sezonu Venēcijas kluba rindās, palīdzot komandai izcīnīt pirmo Itālijas titulu kopš 1946.gada. Pašlaik Meldere turpina atveseļoties pēc savainojuma.

Līdz valstsvienību pauzei "TTT Rīga" vēl palikusi spēle 2.novembrī Monpeljē pret BLMA.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu