Ovečkins, Makdeivids un Andersens - mēneša labākie spēlētāji NHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Uzbrucēji Aleksandrs Ovečkins un Konors Makdeivids, kā arī vārtsargs Frederiks Andersens atzīti par oktobra labākajiem spēlētājiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Pirmās zvaigznes tituls ticis Vašingtonas "Capitals" kreisajam uzbrucējam Ovečkinam.

Ovečkins astoņās spēlēs guva deviņus vārtus un atrodas līgas vadībā šajā rādītājā, pieplusojot arī sešas rezuultatīvas piespēles, kā arī sekmējot piecas "Capitals" uzvaras un 13 sakrātus punktus. Tā ir pirmā reize kluba vēsturē, kad oktobris tiek pabeigts bez zaudējumiem pamatlaikā.

Ovečkins oktobrī ar 15 punktiem ieņēma otro vietu NHL un ceturto vietu ar 36 metieniem pa vārtiem, kā arī guva vārtus septiņās no astoņām spēlēm, ieskaitot 731. un 732.vārtus karjerā sezonas atklāšanas spēlē 13.oktobrī pret Ņujorkas "Rangers", apsteidzot Marselu Dionu (731) cīņā par piekto vietu līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā.

Deviņkārtējais Morisa Rišāra trofejas ieguvējs, kurš tagad ir tikai divu vārtu attālumā no Breta Hala (741), kurš ieņem ceturto vietu šajā sarakstā, arī atkārtoja savu kluba rekordu, sezonu iesākot ar punktiem astoņās spēlēs pēc kārtas. To viņš pirmo reizi paveica savā debijas sezonā līgā (2005./2006.gads), kad sakrāja desmit (6+4) punktus, bet 2006./2007.gada sezonā atkārtoja Aleksandrs Sjomins ar 12 (8+4) punktiem.

Edmontonas "Oilers" centra spēlētājs Konors Makdeivids kļuvis par otro zvaigzni. Viņš septiņos mačos sakrājis 16 (7+9) rezultativitātes punktus, "Oilers" oktobrī svinot sešas uzvaras septiņos mačos un gūstot 12 punktus.

Makdeivids punktus guvis visās septiņās spēlēs, tostarp sešās pirmajās pēc kārtas sakrājis vairāk par vienu rezultativitātes punktu spēlē - 15 (7+8) punkti. Tas līgā pa spēkam ir bijis tikai sešiem citiem spēlētājiem - divreiz Mario Lemjē, pa reizei - Maikam Bosijam, Veinam Greckim, Ostonam Metjūsam, Svīnijam Šraineram un Kevinam Stīvensam.

Makdeivids 16.oktobrī pret Kalgari "Flames" guva desmito "hat trick" līgā un 21.oktobrī pret Arizonas "Coyotes" - 200.vārtus NHL.

Par trešo zvaigzni nosaukts Karolīnas "Hurricanes" vārtsargs Andersens. Andersens septiņās spēlēs palīdzējis klubam svinēt septiņas uzvaras, vidēji mačā ielaižot savos vārtos 1,29 ripas un atvairot 95,6 procentus metienu, kā arī reizi nostāvot "sausā" un palīdzot "Hurricanes" ar astoņām uzvarām kļūt par astoto komandu NHL vēsturē un otro šajā sezonā aiz Floridas "Panthers", kam tas izdevies.

Andersens, kurš 28.jūlijā noslēdza līgumu ar Karolīnas klubu kā brīvais aģents, kļuvis par ceturto vārtsargu līgas vēsturē, kurš uzvarējis katrā no savām pirmajām septiņām pamatturnīra spēlēm jaunā komandā.

Andersens sešās no septiņām spēlēm ir ielaidis divus vai mazāk vārtus spēlē, 20.reizi NHL karjerā nosargājot savus vārtus neieņemtus 28.oktobrī mačā pret Bostonas "Bruins", kad tika atvairīti 33 metieni.

32 gadus vecais Dānijas vārtsargs 31.oktobrī aizvadīja savu 400.spēli līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu