Bolts: Šajā paaudzē nav neviena, kurš varētu pārspēt manus rekordus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Useins Bolts
Useins Bolts Foto: AP/Scanpix

Titulētais sprinta karalis Useins Bolts no Jamaikas uzskata, ka viņa uzstādītie pasaules rekordi 100 un 200 metru sprintā tik drīz netiks pārspēti.

Bolts ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem vieglatlētiem. Savas karjeras laikā viņš izcīnīja astoņas olimpisko spēļu zelta medaļas un 11 reizes kļuva par pasaules čempionu. 

Viņš neredz, ka pārskatāmā nākotnē varētu krist viņa rekordi 100 un 200 metru sprintā. 

Boltam piederošais pasaules rekords 100 metros ir 9,58 sekundes, bet divreiz garākajā distancē 19,19 sekundes. Šos rezultātus viņš sasniedza 2009. gada pasaules čempionātā. 

"Kad noslēdzu savu karjeru, mans treneris norādīja uz atslēgas momentiem. Viņš teica, ka jaunie sprinteri nebūs par mani ātrāki. Gluži pretēji, viņi ir lēnāki. Nekad par to gan neesmu domājis. Jūtu, ka šajā paaudzē nav puišu, kuri varētu pārspēt manus rekordus. Jāpaiet ilgam laikam," Spānijas izdevums "Marca" citē Bolta teikto. 

Par pašreiz perspektīvāko sprinteri Bolts uzskata Kanādas pārstāvi Andrē de Grasi, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu 100 un zeltu 200 metru sprinta distancē. 

Savu sprintera karjeru Bolts noslēdza 2017. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu