Strēlnieks gūst astoņus punktus, "Žalgiris" basketbolistiem izcīnot otro uzvaru pēc kārtas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 11.kārtas spēlē, palīdzot Kauņas "Žalgiris" komandai izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 86:75 (16:18, 22:11, 26:30, 22:16) guva virsroku pār Stambulas "Fenerbahce".

Strēlnieks laukumā pavadīja 28 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā grozā raidīja abus divus tālmetienus un vienu no diviem divpunktu metieniem. Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, piecas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena piezīme un 13 efektivitātes koeficienta punkti.

Laukuma saimniekiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Edgars Ulanovs, 13 punkti bija Zoranam Dragičam, 11 punktus guva un 11 rezultatīvas piespēles atdeva Mants Kalnietis, tāpat 11 punkti bija Tajam Vebsteram.

Pozitīva Covid-19 testa dēļ piektdien nevarēja spēlēt Nīlss Gifijs.

Stambulas komandai 17 punktus guva Nando de Kolo, bet pa 13 sameta Jans Veselijs un Pjerrija Henrijs.

Kauņas vienība Eirolīgas sezonu sāka ar deviņiem zaudējumiem pēc kārtas, bet šonedēļ izcīnīja pirmās divas uzvaras. Bilance 2-9 gan nav ļāvusi pamest pēdējo vietu turnīra tabulā.

Tikmēr Rolands Šmits guva divus punktus viņa pārstāvētās "Barcelona" uzvarā viesos pār Vilērbānas ASVEL. Spānijas klubs guva panākumu ar 80:60 (19:9, 12:19, 31:19, 18:13).

Šmits spēlēja 15 minūtes un 16 sekundes, realizējot divus soda metienus, bet aizmetot garām abus divus divpunktu metienus un vienīgo "trejaci". Tāpat latvieša rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens noteikumu pārkāpums, izprovocētas divas piezīmes un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

Barselonas klubā ar 25 punktiem izcēlās Nikolass Laprovitola, kurš trešajā ceturtdaļā realizēja četrus tālmetienus, bet kopā aiz perimetra bija nekļūdīgs septiņos no 12 piegājieniem. Viņš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Vēl ar 15 punktiem piebalsoja Nikola Mirotičs.

"Barcelona" komandai kreisās kājas savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Niks Kalatess.

Lionas vienībā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Elije Okobo.

"Barcelona" ar deviņām uzvarām 11 dueļos ieņem pirmo vietu, bet otrā ar tādu pašu sniegumu ir Madrides "Real".

Jau ziņots, ka Jānis Timma piektdien piedzīvoja debiju Kazaņas "Unics" komandā, kopā ar to svinot uzvaru. Kazaņas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 85:71 (13:26, 27:22, 19:12, 26:11) pārspēja Berlīnes "Alba".

Timma Eirolīgā atgriezās ar nospēlētām astoņām minūtēm un astoņām sekundēm, kuru laikā viņš realizēja savu vienīgo tālmetienu. Viņš arī pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem atzīmējās Mario Hezonja, bet 21 punkts, piecas bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles bija Lorenso Braunam.

Pretiniekiem ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Krists Kumadže.

"Unics" ar sešām uzvarām 11 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu.

Citā spēlē uz rezervistu soliņa palika Artūrs Kurucs, kamēr viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" mājās ar 74:80 (8:23, 18:12, 15:19, 33:26) zaudēja Maskavas CSKA.

Mājiniekiem 18 punktus guva Veids Boldvins, bet 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Stīvenam Enoham. Maskaviešiem pa 16 punktiem guva Johanness Foitmans un Vils Klaibērns, bet 15 punkti bija bijušajam "Baskonia" uzbrucējam Tornikem Šengelijam.

Vitorijas komandai četri panākumi dod 14.vietu turnīra tabulā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu