Latvijas - Igaunijas Basketbola līga turpinās darboties vēl vismaz trīs sezonas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: https://www.estlatbl.com

Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) sacensības tiks rīkotas vēl vismaz trīs sezonas, tā lēmuši Latvijas Basketbola savienības (LBS) un Igaunijas Basketbola federācijas (IBF) pārstāvji.

Pērnavā notikušajā sanāksmē LBS un Igaunijas federācijas pārstāvji kopīgi atzina, ka LIBL sekmē spēlētāju un treneru attīstību, aizrauj basketbola līdzjutējus un iedvesmo jauniešus pievērsties basketbolam.

1. oktobrī startēja LIBL ceturtais čempionāts, kurā piedalās astoņas Igaunijas un sešas Latvijas komandas. Gadu gaitā uzlabojusies kvalitāte gan sportiskajā jomā, gan organizatoriskajā darbā.

Igaunijas Basketbola līgas vadītājs Prīts Sarapū norādīja, ka LIBL bagātinājusi gan dalībnieku, gan visu basketbola interesentu dzīvi. Tajā notiekošais ir svarīgs komandām, sabiedrībai un arī sponsoriem, tāpēc visas iesaistītās puses ir pārliecinātas, ka arī turpmāk ir svarīgi strādāt kopā.

Šādam vērtējumam piekrita arī LBS vadītājs Raimonds Vējonis, atzīstot, ka augsta līmeņa sacensību turpināšana ir izdevīga visam Latvijas basketbolam.

"Komandu līmenis ir augsts, un spēles izraisa lielu interesi," uzsvēra LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Pagājušās sezonas izskaņā Rīgā notikušais LIBL finālturnīrs, kurā piedalījās sešas komandas, tika novērtēts kā veiksmīgs, kaut arī Covid-19 izplatības dēļ hallē netika ielaisti skatītāji.

LBS un IBF pārstāvji vienprātīgi pieņēma lēmumu turpināt LIBL darbību arī nākamajās trijās sezonās.

Sanāksmes dalībnieki lielu uzmanību pievērsa jautājumam par līgas ģenerālsponsoru turpmākajiem gadiem. Abas puses līdzšinējās partnerattiecības ar līgas ģenerālsponsoru "Pafbet" atzina par ļoti veiksmīgu.

LBS un IBF vadītāji saskata nepieciešamību izstrādāt ilgtermiņa rīcības plānu. Tika nolemts mērķtiecīgi strādāt, lai līgai atrastu kopīgu ilgtermiņa partneri – raidorganizāciju, kas nodrošinātu visu spēļu translāciju gan televīzijā, gan interneta platformās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu