Dončičs pārspēj Novicki un labo "Mavericks" kluba rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs pārspējis Vācijas sporta zvaigzni Dirku Novicki, labojot Dalasas "Mavericks" kluba rekordu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā.

Kristapa Porziņģa komandas biedrs pirmdien guva 25 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica 10 rezultatīvas piespēles. Dončičs realizēja septiņus no 11 izpildītajiem tālmetieniem.

Šī ir jau 33. spēle Dončiča karjerā NBA, kurā viņš trāpīja vismaz piecus tālmetienus. Viņš ceturtajā sezonā pārspējis "Mavericks" leģendu Novicki, kurš 20 gadu karjerā aizvadīja 32 šādas spēles.

Rekordu gan aizēnoja "Mavericks" komandas kopējais sniegums laukumā - pēdējos sešos mačos zaudētas piecas spēles. Pirmdien aizvadītajā mačā, piekāpjoties Klīvlendas "Cavaliers", komandas līderis Dončičs realizēja septiņus no 11 tālmetieniem, bet pārējie Dalasas vienības spēlētāji tikai piecus no 28.

"Mums ir jāturas kopā, tā dara īstas komandas. Tas ir viegli, kad viss ir kārtībā. Grūtos brīžos ir jāspēj turēties kopā. Mēs netrāpījām ļoti daudz brīvu metienu," pēc zaudējuma sacīja Dončičs.

"Mums jāsaglabā uzticība. Luka varēja nepiespēlēt, jo neviens nespēja trāpīt metienus. Tomēr jāturpina uzticēties pareizai basketbola spēlei. Viņš sakrāja "triple-double", kas ir neticami, jo nespējām trāpīt metienus," pauda "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids.

Jau ziņots, ka šajā mačā Porziņģis guva potītes traumu, taču pārbaudēs secināts, ka savainojums neesot nopietns - nav konstatēts ne kaulu lūzums, ne saišu plīsums.

"Mavericks" ar 10 uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu