Valdība piekrīt sniegt garantijas "EuroBasket 2025" organizēšanai Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: FIBA.com

Valdība šodien atbalstīja Latvijas kandidatūras pieteikšanu 2025.gada Eiropas basketbola čempionāta vīriešiem finālturnīra organizēšanai.

Atbilstoši Latvijas Nacionālajā sporta padomē lemtajam, Latvijas Basketbola savienība (LBS) jau ir iesniegusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļai ("FIBA Europe") pieteikumu čempionāta vienas grupas turnīra un finālposma organizēšanai Latvijā 2025.gadā.

Saskaņā ar "FIBA Europe" noteikto procedūru, LBS līdz šā gada 30. novembrim bija nepieciešams iesniegt arī Ministru kabineta kā nacionālās valdības garantijas. Valdība šodien uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto informatīvo ziņojumu un pilnvaroja izglītības ministri Anitu Muižnieci (JKP) parakstīt garantiju vēstuli.

Ja "FIBA Europe" pieņems lēmumu par labu turnīra rīkošanai Rīgā, IZM sadarbībā ar LBS būs jāsagatavo un divu mēnešu laikā pēc attiecīgā lēmuma pieņemšanas jāiesniedz izskatīšanai valdībā priekšlikumus par nepieciešamo turpmāko rīcību čempionāta organizēšanai, kā arī par efektīvāko piedāvājumu nepieciešamā finansējuma nodrošināšanai.

Noteikts, ka nepieciešamais finansējums grupas turnīra sarīkošanai nepārsniegs 4,515 miljonus eiro, savukārt grupas turnīra un finālposma organizēšanas gadījumā tas nepārsniegtu 10 miljonus eiro.

Nepieciešamības gadījumā jautājums par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu čempionāta organizēšanai Latvijā tiks izskatīts valdībā gadskārtējā valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas laikā kopā ar visu nozaru ministriju iesniegtajiem prioritāro pasākumu pieteikumiem, ņemot vērā valsts budžeta finansiālās iespējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu