Latvijas dāmu kērlinga izlase pārliecinoši dodas pretī olimpiskajai ceļazīmei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu izlases kērlingistes.
Latvijas sieviešu izlases kērlingistes. Foto: www.curling.lv

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pirmdien Leivārdenā izcīnīja uzvaru 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas mačā, svinot ceturto panākumu piecās spēlēs.

Latvijas valstsvienība vakara spēlē ar 9:6 pieveica Čehijas komandu.

Čehietes pirmajā endā uzvarēja ar 2:0, tomēr līdz spēles vidum latvietes jau bija panākušas 5:2 un izskaņā pārsvaru izdevās noturēt.

"Principā ļoti laba spēle," pēc mača norādīja Latvijas sieviešu izlases treneris Ritvars Gulbis. "Sākumā tā kā bišķi ne tā aizgāja, bet pēc tam uzņēmām savu ritmu un pretinieču komandas pēdējai spēlētājai vairs nesanāca metieni, tajā pašā laikā arī viņa tika piespiesta uz sarežģītiem metieniem."

Pirmdienas pirmajā mačā Latvijas kērlingistes ar 8:7 pēdējā endā uzveica Turciju.

Pirmajos sešos endos komandas apmainījās ar pieciem punktiem, bet nākamajos divos latvietes guva pa vienam un ieguva vadību ar 7:5. Devītajā endā turcietes izlīdzināja rezultātu, taču pēdējā, desmitajā endā viens akmens tuvāk centram bija Latvijai, kas deva uzvaru ar 8:7.

Turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, otrajā ar 8:4 uzvarēja Itāliju, bet trešajā ar 8:6 pieveica Igauniju.

Ar četrām uzvarām piecās spēlēs Latvija deviņu komandu konkurencē atrodas dalītā pirmajā vietā.

Otrdien plkst.15 Latvijas kērlingistes spēlēs ar Japānu, bet trešdien plkst.10 ar Vāciju un plkst.20 - Skotiju.

Komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu