Video ⟩ Karijs Ņujorkā labo NBA tālmetienu rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AP/Scanpix

Goldensteitas "Warrios" līderis Stefans Karijs kļuvis par visvairāk tālmetienu realizējušo spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē.

Karijs rekordu laboja "Warriors" izbraukuma mačā pret Ņujorkas "Knicks", kurā Goldensteitas vienība izcīnīja uzvaru ar rezultātu 105:96.

Lai labotu rekordu, "Warriors" zvaigznei vajadzēja realizēt divus tālmetienus, bet viņš iemeta piecus, kopumā gūstot 22 punktus, un kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. 

Rekorda tālmetienu Karijs iemeta jau pirmajā ceturtdaļā, kad viņam piespēlēja Endrjū Viginss. Tagad viņa kontā regulārajā čempionātā ir iemesti 2977 tālmetieni. 

"Ļoti, ļoti īpašs vakars," pēc mača teica Karijs. "Nevaru aprakstīt, cik pagodināts jūtos dzirdot šādu atbalstu šajā arēnā."

Iepriekšējais rekorda turētājs ar kopumā 2973 regulārās sezonas mačos realizētiem trejačiem bija Rejs Alens. Leģendārajam aizsargam šīs atzīmes sasniegšanai bija nepieciešami apaļi 1300 mači. Tikmēr Karijam rekorda uzstādīšanai bija nepieciešamas vien 789 spēles.

Arēnā klātienē maču vēroja arī pats Alens, kurš pēc spēles kopā ar trešo visu laiku izcilāko tālmetienu speciālistu Redžiju Milleru devās sveikt Kariju ar izcilo sasniegumu. Abi dāvāja Karijam kreklu ar uzdrukātu ciparu - 2974.

Karijs ir pārliecinošs līderis arī šosezon realizētajos tālmetienos. "Warriors" līderim līdz šim ir izdevies trāpīt 145 trīspunktniekus, kamēr viņa tuvākais sekotājs Badijs Hīlds bijis precīzs 98 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu