"TTT Rīga" atkārtoti piekāpjas Eirolīgas vicečempionēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas otrā apļa otrajā spēlē piekāpās pagājušās Eirolīgas sezonas vicečempionēm.

"TTT Rīga" ar rezultātu 51:71 (20:24, 8:19, 9:15, 14:13) zaudēja Salamankas "Perfumerias Avenida"

Rezultatīvākā mājinieču rindās bija Džesmina Tomasa, kura guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, bet 11 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Ieva Pulvere.

Savukārt Salamankas rindās ar 13 punktiem izcēlās Keitija Semjuelsone.

Pirmos četrus punktus no spēles guva rīdzinieces, bet turpinājumā pirmajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja līdzīgi, rezultātam pārsvarā esot neizšķirtam. Tuvojoties pirmās ceturtdaļas noslēgumam, mājiniecēm jau bija sasniegta piezīmju norma, kas ļāva Spānijas vienībai tikt pie soda metieniem un panākt četru punktu pārsvaru (24:20).

Otro ceturtdaļu mājinieces iesāka neveiksmīgi, gan pieļaujot kļūdas, gan tiekot pie nevajadzīgām piezīmēm. Viešņas pēc rezultatīvām izspēlēm panāca 11 punktu pārsvaru (31:20), taču pirmos trīs punktus ceturtdaļā guva arī Pulvere, samazinot deficītu līdz astoņiem punktiem. Pēc neprecīziem rīdzinieču uzbrukumiem Spānijas vienība izveidoja rezultatīvus pretuzbrukumus, kas ļāva 15 punktu pārsvaru panākt pirmā puslaika beigās (43:28).

Otro puslaiku viešņas iesāka palielinot savu pārsvaru līdz 20 punktiem (50:30), taču ar diviem punktiem no groza apakšas atbildēja Daugile Šarauskaite. Trešajā ceturtdaļā mājiniecēm izdevās gūt vien deviņus punktus, kā arī neveiksmīgā sadursmē trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām plecu savainoja Gunta Baško.

Noslēdzošajā ceturtdaļā laukumā devās arī Laura Meldere, Dinija Pāvelsone un Ieva Korzāne, kā arī Baško gūtais savainojums nebija pārāk nopietns un viņa atgriezās laukumā.

Pretinieces turpināja dominēt abos laukuma galos, un saglabāja iekrāto pārsvaru. Pēdējās minūtēs pēc veiksmīgas izspēles Meldere guva punktus no groza apakšas, taču uzreiz ar diviem punktiem atbildēja arī pretinieces. 11 sekundes līdz spēles beigām ar precīzu tālmetienu izcēlās Korzāne.

Nākamo spēli "TTT Rīga" aizvadīs 21.decembrī, viesojoties pie Maskavas MBA vienības.

Rīdzinieces otro apli uzsāka ar 60:75 zaudējumu viesos pret čempionvienību Jekaterinburgas UGMK. No pirmajām astoņām spēlēm Latvijas komandas basketbolistes uzvarējušas trijās.

Pēdējā cīņā Spānijas vienība viesos ar 77:69 pieveica Maskavas MBA.

Šīs sezonas otrajā spēlē spānietes mājās uzvarēja rīdzinieces ar 72:41, bet 2018./2019. gada sezonā komandas dalīja panākumus uz pusēm, abas reizes uzvarot viešņām, - ar 68:56 Salamankas vienībai un ar 82:61 - "TTT Rīga".

"Perfumerias Avenida" basketbolistes Eirolīgā uzvarēja 2011. gada pavasarī, vēl divreiz spēlējot finālā.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022. gada 1. februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20. reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu