Latvijas kērlingistes par vietu olimpisko spēļu turnīrā tiksies ar Dienvidkoreju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu kērlinga izlase par vietu olimpisko spēļu turnīrā tiksies ar Dienvidkoreju, piektdien noskaidrojās Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Leivārdenā.

Japāna otro un trešo vietu pēc pamatturnīra ieņēmušo komandu cīņā ar 8:5 pieveica Dienvidkoreju, kura kļuva par Latvijas pretinieci cīņā par pēdējo olimpisko ceļazīmi. Japānietes jau var posties uz olimpiskajām spēlēm.

Pēc līdzīga sākuma - 3:3 pēc četriem endiem - četros nākamajos endos japānietes nopelnīja piecus punktus, izšķirot šīs cīņas likteni.

Dienvidkoreja devītajā endā vēl atguva divus punktus, taču padevās, pusēm vienojoties desmito endu neaizvadīt.

Latvijas Kērlinga asociācija ziņo, ka korejietēm bija pārāk daudz neprecizitāšu metienos spēles otrajā daļā, kas liedza noturēt līdzīgu rezultātu.

Devītajā endā Koreja bija tuvu tam, lai izcīnītu piecus punktus un panāktu neizšķirtu, tomēr tika gūti tikai divi punkti - 5:8.

Šī Dienvidkorejas komanda jau ir piedalījusies olimpiskajās spēlēs - 2018.gadā Phjončhanā. Savās mājās korejietes tika līdz finālam, kurā piekāpās Zviedrijai, izcīnot sudraba medaļas. Savukārt šī gada pasaules čempionātā Kalgari viņas ierindojās tikai septītajā vietā.

"Viss notiek pēc plāna. Tās komandas, kurām bija jāuzvar jau apļa spēlēs, savas lietas izdarīja. Arī šajā Japānas - Dienvidkorejas spēlē tāda bija arī mūsu iekšējā vēlme, ka Japāna uzvar un tad noslēdzošajā spēlē mums pretim nāk Dienvidkoreja," pirms izšķirošās cīņas saka Latvijas izlases treneris Ritvars Gulbis.

"Apļa spēlēs, spēlējot pret visām vadošajām komandām, ir palikusi sajūta, ka pret Dienvidkoreju mēs varam spēlēt un tā noteikti ir kožams riekstiņš. Ir jāizdara savi metieni, jānoskaņojas, un tad jau redzēs, kā tas rezultāts saliksies," piebilst treneris.

Latvija pēc apļa turnīra ieņēma ceturto vietu un turpinās cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

Pirmo no trim olimpiskajām ceļazīmēm Leivārdenā izcīnīja pamatturnīra uzvarētāja Skotija, kas, tāpat kā Dienvidkoreja un Japāna, turnīru noslēdza ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem.Tā kā visas izlases savstarpējās cīņās bija guvušas pa uzvarai, vietu sadalījumu noteica papildrādītājs - attālums no "mājas" centra kvalifikācijas metienā, kas vislabākais bija Skotijai - 27,39 centimetri.

Otrajā vietā ierindojās Dienvidkoreja ar papildrādītāju 34,27 centimetri, bet trešajā - Japāna ar papildrādītāju 34,61 centimetrs.

Latvijai cīņa ar Dienvidkoreju sāksies sestdien, kad Latvijā būs plkst. 11.

Pamatturnīra spēlēs Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, ar 8:4 uzvarēja Itāliju, ar 8:6 pieveica Igauniju, ar 8:7 - Turciju un ar 9:6 - Čehijas komandu, bet piekāpās Japānai ar 1:9, Vācijai ar 7:8 un Skotijai ar 5:9.

Komandas vispirms izspēlēja apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīja pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas ieguva otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām ir vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu - Latviju. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu