Latvijas sieviešu kērlinga izlase nekvalificējas Pekinas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases kērlingistes Lēva Rudzīte un Evelīna Barone
Latvijas izlases kērlingistes Lēva Rudzīte un Evelīna Barone Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien Leivārdenā cīņā par vietu Pekinas olimpisko spēļu turnīrā piekāpās Dienvidkorejai un nekvalificējas spēlēm.

Latvijas kērlingistes piekāpās Dienvidkorejai ar 5:8.

Rezultātu ar trim punktiem otrajā endā atklāja dienvidkorejietes. Nākamajos četros endos pretinieces guva pa punktam, rezultātam pieaugot līdz 5:2 Dienvidkorejas labā.

Septītajā endā Latvija atspēlēja divus punktus, panākot 4:5. Astotajā endā bija labas iespējas, taču savā pēdējā metienā tika pieļauta kļūda, kas ļāva Dienvidkorejai ar pēdējo akmeni gūt divus punktus - 7:4.

Pēdējos divos endos komandas apmainījās ar gūtu punktu, cīņai beidzoties ar rezultātu 8:5 Dienvidkorejas labā.

"Tie kas skatījās spēli, redzēja, ka mūsu atsevišķu spēlētāju izpildījums pirmajā mača daļā bija tāds, ar kuru nevar šāda ranga spēli nospēlēt kvalitatīvi. Līdz ar to nespējām ieiet spēlē un mierīgāk spēlēt, jo bija visu laiku tāds manāms stress," Latvijas Kērlinga asociācija citē Latvijas izlases trenera Ritvara Gulbja pēc spēles teikto.

"Jāņem vērā, ka Dienvidkoreja ir iepriekšējo olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja. Pārsvaru, tos trīs punktus, ko viņas ieguva mazliet par vieglu otrajā endā, tā arī neizdevās nodzēst. Tieši šis ends arī taktiski nepareizi tika izspēlēts. Mēs sākām spēlēt uz malu bez pēdējā akmens," stāsta treneris. "Uztraukums bija pārāk liels, tāpēc tie metieni gāja par stipru. Pirmos sargus, ko vajadzēja uzlikt, mēs regulāri iemetām mājās vai arī, kur bija mājas "stiprums", mēs izmetām cauri. Tās ir it kā, no vienas puses, tādas mazas nianses, kas neliekas tik nopietnas, bet pret šāda ranga pretinieku tas ir par daudz."

Viņš aicina ieskatīties statistikā, kas liecina, ka pozīcijās, kurās spēle nevedās, tika pieļautas kļūdas, tās mēģinot labot citās pozīcijās.

"Ledus šodien bija nedaudz ātrāks, bet tam nevajadzētu būt par iemeslu, jo ledus nebija superātrs, kuram grūti adaptēties. Šajā gadījumā bija lielāka iespēja birstētājām strādāt. Jo ātrāks ledus, jo labāk var akmeni novadīt. Uztraukums vizuāli padarīja ledu ātrāku, jo akmens no rokas tika mazliet padots un bija līdz ar to kustīgāks, kā rezultātā šie akmeņi neapstājās, kur mēs gribējām," skaidro Gulbis.

Vīriešu konkurencē Leivārdenā jau noskaidrotas divas izlases, kas dosies uz Pekinu. Tā ir Norvēģija un Itālija, bet trešā ceļazīme tiks noskaidrota šovakar, plkst.16 pēc Latvijas laika, kad sacentīsies Dānijas un Čehijas izlases.

Pekinas spēļu kērlinga turnīrā sievietēm startēs mājiniece Ķīna, Šveice, olimpiskie sportisti no Krievijas (OSR), ASV, Zviedrija, Dānija, Kanāda, Lielbritānija, kam vietu spēlēs nodrošināja Skotija, Japāna un Dienvidkoreja.

Jau ziņots, ka pamatturnīra spēlēs Latvija ar 4:10 zaudēja Dienvidkorejai, ar 8:4 uzvarēja Itāliju, ar 8:6 pieveica Igauniju, ar 8:7 - Turciju un ar 9:6 - Čehijas komandu, bet piekāpās Japānai ar 1:9, Vācijai ar 7:8 un Skotijai ar 5:9.

Grupā tika ieņemta ceturtā vieta, kas ļāva turpināt cīņu par dalību Pekinas spēlēs.

Pirmo no trim olimpiskajām ceļazīmēm Leivārdenā izcīnīja pamatturnīra uzvarētāja Skotija, kas, tāpat kā Dienvidkoreja un Japāna, turnīru noslēdza ar sešām uzvarām un diviem zaudējumiem.Tā kā visas izlases savstarpējās cīņās bija guvušas pa uzvarai, vietu sadalījumu noteica papildrādītājs - attālums no "mājas" centra kvalifikācijas metienā, kas vislabākais bija Skotijai.

Otrajā vietā ierindojās Dienvidkoreja, bet trešajā - Japāna.

Piektdien otro ceļazīmi uz Pekinu ieguva Japāna, kas ar 8:5 apspēlēja Dienvidkoreju.

Šī Dienvidkorejas komanda jau ir piedalījusies olimpiskajās spēlēs - 2018.gadā Phjončhanā. Savās mājās korejietes tika līdz finālam, kurā piekāpās Zviedrijai, izcīnot sudraba medaļas. Savukārt šī gada pasaules čempionātā Kalgari viņas ierindojās tikai septītajā vietā.

Komandas vispirms izspēlēja apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīja pirmās vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas ieguva otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām bija vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu - Latviju. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificējās 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu