Latviešu autosportists Zariņš: Esam izturējuši kovid pārbaudi un startēsim Dakarā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dakāras rallija komanda KREDA ir veiksmīgi izturējusi Covid-19 pārbaudi un var veiksmīgi startēt Dakāras rallijreidā 2022. gada 2. janvārī.

Dakāras rallijā tiek ievēroti stingri Covid-19 drošības pasākumi, lai izslēgtu inficēšanos ar Covid-19 sportistu vidū. Komandas sportistiem, kā arī tās pārstāvjiem, bija jāievēro stingras drošības un testēšanas prasības, lai varētu veikt KREDA komandas sertifikāciju Dakāras rallijā. Vienības pārstāvjiem bija nepieciešams veikt Covid-19 testēšana pirms un uzreiz pēc ierašanās Saūda Arābijā, kā arī ir nepieciešama Covid-19 vakcinācija, lai varētu kvalificēties Dakāras rallijreidam. Sportistiem un pārstāvjiem ir stingri jāievēro epidemioloģiskie drošības pasākumi un jālieto sejas aizsargmaskas visā nometnes teritorijā.

Didzis Zariņš: “Dakārā esam veiksmīgi izturējuši Covid-19 pārbaudi. Epidemioloģiskā drošība šeit tiek uztverta ļoti nopietni, jāievēro visas epidemioloģiskās drošības prasības, jo tiklīdz būs pozitīvs Covid-19 tests, tā konkrētajai komandai Dakāra būs beigusies. Uz katra stūra ir rokas dezinfekcijas stendi, ieejot viesnīcā uzreiz tiek iedotas pie durvīm sejas aizsarg maskas, ja kāds ir aizmirsis. Komandas stingri ievēro noteikumu un tiešām nepārkāpj tos, jo uz spēles ir liktas pārāk lielas likmes, visi grib sasniegt finišu un neviens nevēlas izstāties dēl pozitīva Covid-19 testa. Mēs esam veiksmīgi izturējuši visu testēšanu un saņēmuši negatīvus analīžu rezultātus, tas ir pirmais solies, lai tiktu uz komandas sertificēšanu un kvalificētos startam”.

Dakāras rallijs šoreiz norisināsies Saūda Arābijā un komandām starts sāksies 2022. gada 2. janvārī. Šajā Dakārā piedalās arī Latvijas autosportists Didzis Zariņš, kopā ar komandas biedru pilotu no Lietuvas Antanas Juknevičius. Latviešu sportists startē lietuviešu komandā KREDA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu