"Latvijas Avīzes" aptaujā par Latvijas gada hokejistu atzīts Bļugers

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Laikraksta "Latvijas Avīze" organizētajā balsojumā eksperti par aizvadītā gada labāko hokejistu nosaukuši Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Pitsburgas "Penguins" uzbrucēju Teodoru Bļugeru.

"Latvijas Avīzes" organizētais balsojums noritēja jau ceturto gadu. Laikraksts uzrunāja 40 ekspertus - mediju pārstāvjus, trenerus un hokeja norišu pārzinātājus, katrs nosauca sešus labākos. Pirmās vietas ieguvējs nopelnīja sešus punktus, otrās - piecus, kamēr sestajā pozīcijā izvēlētais sportists tika pie viena punkta.

Pirmajā un trešajā "Latvijas Avīzes" aptaujā par labāko tika atzīts vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt Bļugeram šis gods tika otrajā un ceturtajā reizē.

Bļugers 18 anketās tika atzīmēts kā pirmais un 17 anketās viņš bija atzīmēts kā otrais labākais, kopā sakrājot 208 punktus. Savukārt Merzļikins, kurš ierindojās otrajā vietā, kā labākais tika atzīmēts 13 anketās un kopā sakrāja 183,5 punktus.

Pagājušajā pavasarī Bļugers nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā, taču augustā Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā viņš bija valstsvienības kapteinis un trīs aizvadītās spēlēs guva divus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja.

2020./2021.gada NHL sezonu Latvijas hokejists noslēdza ar septiņiem gūtiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm kopumā aizvadītās 43 spēlēs. Šo sezonu Bļugers sāka ar gūtiem vārtiem jau pirmajā spēlē, un pagaidām 30 mačos izdevies sakrāt 12 rezultativitātes punktus, septiņiem gūtiem vārtiem pievienojot piecas rezultatīvas piespēles.

Merzļikins, kurš par gada labāko hokejistu tika atzīts aizpērn, šoreiz ieņēma otro vietu ar 183,5 punktiem, bet labāko trijnieku noslēdza Rūdolfs Balcers ar 127,5 punktiem. Tālāk sekoja Zemgus Girgensons (87), Matīss Kivlenieks (48), Kristiāns Rubīns (47) un Rodrigo Ābols (46). Tikmēr labāko desmitnieku noslēdz Kaspars Daugaviņš (23), Jānis Jaks (18) un Ronalds Ķēniņš (12).

Pirmajā "Latvijas Avīzes" aptaujā uzvarēja Merzļikins ar 214 punktiem, gadu vēlāk Bļugeram pietika ar 196, lai ieņemtu pirmo vietu. Pārliecinošākā uzvara bija aizpērn Merzļikinam, kurš 34 no 40 anketām tika ierindots pirmajā vietā, sakrājot 231 punktu no maksimāli iespējamajiem 240 punktiem.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad aptaujāto anketās tika minēti 20 hokejisti, kas ir par četriem vairāk nekā iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu