Gudļevskis: Interesanti, kā dzīvē viss notiek

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis (vidū).
Kristers Gudļevskis (vidū). Foto: https://www.facebook.com/brynasif

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) ir augsts meistarības līmenis, uzsver Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš gadumijā papildināja Jēvles "Brynas IF" rindas.

Līgums ar 29 gadus veco latviešu vārtsargu noslēgts līdz sezonas beigām.

"Esmu apmierināts ar visu un jūtos arvien komfortablāk. Puiši ir ļoti viesmīlīgi, arī komanda mani atbalsta. Kad uzzināju, ka komanda par mani interesējās, biju ļoti iepriecināts un cerēju, ka viss izdosies," sarunā ar klubu stāsta Gudļevskis.

Līdzšinējā karjerā Gudļevskis spēlējis Latvijā, Krievijā, Ziemeļamerikā, Vācijā un Austrijā, bet pirms došanā uz Zviedriju - Slovākijā.

"Zviedrijas čempionātā ir augsts meistarības līmenis - to uzreiz var pamanīt. Daudz piespēļu, daudz slidošanas. Tāpat uzreiz ievēroju, ka ir ļoti ātrs spēles ritms," atzīmē Gudļevskis.

Gudļevskim komandā pagaidām atvēlēta otrā vārtsarga loma aiz soma Veini Vehvileinena, kurš pēc nepilnām divām sezonām Ziemeļamerikā atgriezies Eiropā.

"Viņš bijis ļoti izpalīdzīgs. Domāju, ka varēsim viens otram palīdzēt progresēt," par jauno komandas biedru un vienlaikus arī konkurentu teica Gudļevskis.

Latviešu vārtsargs Jēvlē iepriekš viesojās pēc tam, kad viņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izraudzījās Tampabejas "Lightning".

"Anderss Lindbeks ir no šīs pilsētas un toreiz viņš bija Tampas organizācijā. Vārtsargu treneris bija ieradies šeit un viņi uzaicināja arī mani. Tikai tagad, kad ienācu hallē, sapratu, ka esmu nonācis vietā, kur būtībā sākās mana profesionālā karjera. Interesanti, kā dzīvē viss notiek," secina Gudļevskis.

Šonedēļ "Brynas IF" komandai paredzētas trīs SHL spēles un, iespējams, kādā no tām Gudļevskis piedzīvos debiju Zviedrijas meistarsacīkstēs.

"Gatavojos katrai spēlei. Kad vien man liks doties laukumā, to arī darīšu. Mans uzdevums ir būt gatavam palīdzēt jebkurā brīdī," uzsver Gudļevskis.

"Brynas IF" ar 40 punktiem 31 spēlē ieņem 11.vietu turnīra tabulā. Divas ailītes augstāk ir uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro", bet sesto vietu ieņem vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Vēkšas "Lakers".

Jēvles komandā savulaik divas sezonas pavadīja arī aizsargs Rodrigo Laviņš. "Brynas IF" ir trīspadsmitkārtēja Zviedrijas čempione, līdz šim pēdējo titulu izcīnot pirms desmit gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu