Džokovičs sniedzis nepatiesu informāciju; draud cietumsods (22)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs (otrais no kreisās)
Novaks Džokovičs (otrais no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Austrālijas imigrācijas un pilsonības ministrs Alekss Hoks vēl uz vienu dienu atlicis lēmumu par ATP ranga Novaka Džokoviča iespējamo deportāciju no valsts, vēsta Melburnas laikraksts "The Age". Tenisists savā ieceļošanas deklarācijā norādījis nepatiesu informāciju un tas var draudēt pat ar cietumsodu. 

Hoks turpina apsvērt, vai deportēt no valsts 20 "Grand Slam" titulu ieguvēju. Lēmums šodien, visticamāk, vēl netiks pieņemts. 

Džokovičs, kuram vīza, ierodoties Austrālijā, tika anulēta, uzvarēja tiesas prāvā, taču ministram ir tiesības atkārtoti anulēt viņa vīzu.

Ja Džokovičs tiks izraidīts no Austrālijas, viņam šajā valstī ieceļošana tiks liegta nākamos trīs gadus. 

Turklāt "The "Age" ziņo, ka 34 gadus vecais Džokovičs maldinājis Austrālijas imigrācijas dienestu, savā ieceļošanas deklarācijā norādot nepatiesu informāciju. Austrālijas varas iestādes turpina izmeklēt šo lietu. 

Ieceļošanas deklarācijā Džokovičs norādījis, ka pirms ieceļošanas Austrālijā (5. janvārī) viņš 14 dienu laikā nebija apmeklējis citas valstis, lai gan patiesībā tajā laikā no Serbijas bija devies uz Spāniju. 

Dokumentā teikts, ka nepatiesu ziņu sniegšana ir nopietns pārkāpums, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 mēnešiem.

Džokovičs imigrācijas dienestam apgalvojis, ka deklarāciju viņa vietā aizpildījusi "Tennis Australia", kas ir Austrālijas tenisa pārvaldes institūcija, ziņo "The Age".

Tenisa apskatnieks Bens Rotenbergs tviterī raksta, ka Džokovičs treniņus aizvada "Rod Laver" arēnā aiz slēgtām durvīm. 

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

"Australian Open" risināsies no 17. līdz 30. janvārim Melburnā.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu