Foto ⟩ Kobes Braienta bojāejas vietā uzstādīts viņam un meitai veltīts piemineklis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobem Braientam veltītā bronzas statuja.
Kobem Braientam veltītā bronzas statuja. Foto: Reuters / Scanpix

Savulaik izcilā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāja Kobes Braienta bojāejas vietā uzstādīts viņam un mirušajai meitai veltīts bronzas piemineklis, vēsta ASV mediji.

Braientam un viņa pāragri mūžībā aizgājušajai meitai Džiannai veltītais piemineklis tika atklāts trešdien, kad apritēja tieši divi gadi kopš traģiskās helikoptera avārijas.

Bronzas statujas autors ir Dens Medina. Tajā Braients attēlots Losandželosas "Lakers" komandas formā, aplicis roku Džiannai, kura rokās tur basketbola bumbu.

Pieminekļa pamatnei piestiprināta plāksne, uz kuras redzami visu deviņu avārijas upuru vārdi.

Medina medijam KABC izteicies, ka piemineklis avārijas vietā atradīsies tikai kādu laiku. Pagaidām nav zināms, uz kurieni to plānots pārvietot vēlāk.

Izcilais basketbolists Braients mūžībā aizgāja 41 gada vecumā, helikoptera avārijā 2020. gada 26. janvārī. Negadījumā mira arī Braienta 13 gadus vecā meita Džianna un septiņi citi cilvēki.

Braients pats sev bija devis iesauku "Black Mamba" ("Melnā Mamba"). Viņa iedvesmas avots bija filma "Kill Bill", kurā melnā čūska tika izmantota cilvēka nogalināšanai.

"Black Mamba" jeb "Melnās Mambas" mentalitāte folklorizējusies sporta saimē kā apzīmējums uzvarētāja un neatlaidīga cīnītāja raksturam, kas var būt iznīcinošs ikvienam pretiniekam, kas stājas ceļā.

20 gadu ilgajā NBA spēlētāja karjerā Braients pārstāvēja vienīgi "Lakers" komandu, ar kuru piecreiz izdevās izcīnīt čempionu titulu. Divreiz viņu atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, bet vienreiz par regulārā čempionāta MVP.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu