SOK cer, ka Pekinā olimpiskās spēles klātienē varēs vērot aptuveni trešdaļa no maksimālā skatītāju skaita

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) cer, ka Pekinas olimpiskās spēles klātienē varēs apmeklēt apmēram trešdaļa skatītāju no maksimālā iespējamā apmeklētāju skaita.

SOK olimpisko spēļu izpilddirektors Kristofs Dubī otrdien norādīja, ka galīgais lēmums vēl tiks pieņemts un iespējamais apmeklētāju skaits būs atkarīgs no attiecīgo sacensību norises vietas.

Tāpat Dubī arī atklāja, ka vēl tiek veiktas pārrunas par to, vai Pekinas olimpiskās spēles varēs apmeklēt ne tikai Ķīnas pilsoņi, bet arī citu valstu pilsoņi, kuri tobrīd uzturēsies Ķīnā.

"Runājot par skatītāju kapacitāti, vēl neesam nonākuši pie galīgā lēmuma, jo tas būtu jāsaskaņo ar katru norises vietu, taču variants, kurā spēles varētu apmeklēt apmēram 30% skatītāju no maksimālā apmeklētāju skaita, jau varētu būt panākums," teica Dubī. "Tāpat tiek diskutēts par iespēju arī Ķīnā dzīvojošiem ārzemniekiem apmeklēt olimpiskās spēles."

Jau ziņots, ka iepriekš olimpisko spēļu organizētāji paziņoja, ka biļetes uz olimpiskajām spēlēm netiks pārdotas, bet gan tiks izsniegtas kā īpaši uzaicinājumi, kas arī iekļaus stingrus epidemioloģiskos ierobežojumus.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu