Foto ⟩ Kristers Aparjods: Man bija citi mērķi

CopyDraugiem X Whatsapp

Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods nav apmierināts ar savu sniegumu Pekinas olimpiskajās spēlēs. 

Izšķirīgajā, ceturtajā braucienā svētdien trases lejasdaļā viņš pieļāva kļūdu, kas liedza cīnīties par medaļām. Olimpiādes spēlēs Aparjods ieguva 5. vietu. 

"Protams, ja salīdzina ar iepriekšējām olimpiskajām spēlēm, kad es finišēju 11. vietā, šoreiz esmu piektais, tas ir progress. Tomēr man bija citi mērķi, protams, ka medaļa. Tāds ir sports, ziniet. Dažreiz tu uzvari, dažreiz zaudē, un šoreiz es zaudēju," viņa teikto citē olimpisko spēļu rīkotāji.

Gints Bērziņš ieņēma 7. vietu, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 18. pozīcijā. 

Sportists kā diezgan labu vērtēja trešo braucienu, kad viņš no piektās vietas pakāpās uz ceturto. "Ja ceturto braucienu būtu veicis tikpat labi vai vēl labāk, es būtu sasniedzis vairāk. Iespējams, pat ieguvis ko spīdīgu," viņš sacīja.

Aparjods pauda cerību piedalīties arī nākamajās olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem Itālijā, tomēr norādīja, ka vēl daudz jāizdara, jāuzlabo sniegums. Tomēr viņš uzteica arī Latvijas kamaniņsporta attīstību, kas "gadu no gada kļūst labāka. Mēs kļūstam arvien labāki, un mūsu tehnika kļūst ātrāka. Domāju, ka mūsu tehnika ir viena no labākajām pasaulē".

Savās debijas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā pirms četriem gadiem Aparjods izcīnīja 11. vietu, bet Artūrs Dārznieks ierindojās 24. pozīcijā. Inārs Kivlenieks bija 20. vietā.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu