Klēbo un Sundlinga izcīna zelta medaļas distanču slēpošanas sprintā

CopyDraugiem X Whatsapp
Juhaness Klēbo
Juhaness Klēbo Foto: Reuters/ScanPix

Par Pekinas olimpiskajās spēļu čempioniem distanču slēpošanas sprinta disciplīnā otrdien kļuva Jonna Sundlinga no Zviedrijas un norvēģis Juhaness Klēbo.

Sudraba medaļu sieviešu konkurencē ieguva zviedriete Maja Dālkvista, bet bronzas medaļa - amerikānietei Džesijai Diginsai.

Fināla slēpojumā Sundlinga finišēja pēc trīs minūtēm un 9,68 sekundēm. Dālkvista atpalika par 2,88 sekundēm, bet Diginsa - par 3,16 sekundēm.

Vīru konkurencē otrajā vietā ierindojās itālis Federiko Pelegrīno un bronzas godalgu izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvis Aleksandrs Terentjevs.

Finālā Klēbo finišēja pēc divām minūtēm un 58,06 sekundēm, sudraba medaļas ieguvējs no viņa atpalika 0,26 sekundes un bronzas medaļas ieguvējs - 1,31 sekundi.

Latvijas distanču slēpotājam Raimo Vīgantam otrdien neizdevās pārvarēt Pekinas olimpiskajās spēļu ceturtdaļfinālu sprinta disciplīnā, bet kopvērtējumā viņš ieņēma 20. vietu, tomēr līdz šim Latvijas slēpotāji olimpiskajās spēlēs ne reizi nebija tikuši labāko 40 sportistu vidū.

Cits Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš kvalifikācijā finišēja 70. vietā 88 sportistu konkurencē.

Savukārt sieviešu sprinta kvalifikācijā Patrīcija Eiduka ierindojās 32. vietā nespējot iekļūt ceturtdaļfinālā.

Pārējās Latvijas slēpotājas - Samanta Krampe kvalifikācijā ierindojās 73. vietā, Kitija Auziņa sasniedza 76. labāko rezultātu, bet Estere Volfa ieņēma 81. vietu 90 startējušo sportistu vidū.

Eidukas sasniegtā 32. vieta arī dāmu vidū ir visu laiku labākais Latvijas rezultāts olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā.

Pekinas olimpiskās spēles norisinās no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu