Pār KOK daiļslidotājiem Pekinā krīt aizdomu ēna dopinga lietošanā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Var tikt pārskatīti 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu komandu sacensību daiļslidošanas rezultāti, jo pār Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) daiļslidotājiem krīt dopinga ēna, vēsta "Inside the Games".

Pirmdien KOK daiļslidotāji triumfēja komandu sacensībās, otro vietu ieņēma ASV vienība, bet trešie bija Japānas daiļslidotāji.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Anastasija Mišarina, Marks Kondratjuks, Aleksandrs Gaļļamovs, Viktorija Siņicina, Ņikita Kacalapovs un Kamila Vaļijeva. 

Apbalvošanas ceremonijai bija jānotiek tajā pašā dienā, taču pēc tam tā tika pārcelta uz 8. februāri. Ceremonija nenotika arī 8. februārī un pēc tam tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. 

"Inside the Games" vēsta, ka iemesls Krievijas daiļslidotāju apbalvošanas ceremonijas pārcelšanai bija pirms spēlēm veikta apšaubāma dopinga pārbaude kādam KOK komandas sportistam.

Komandu sacensību kopvērtējumā KOK komanda triumfēja ar izcīnītiem 74 punktiem.

ASV žurnāliste Kristīne Brennana savā "Twitter" kontā pavēstīja, ka, parādoties informācijai par dopinga pārbaudes problēmu vienam no KOK sportistiem, četri no viņiem izlaiduši treniņu. Tie ir Vaļijeva, Kondratjuks un pāris Mišarina/Gaļļamovs. Treniņā bija pāris Siņicina/Kacalapovs. 

Šobrīd notiek juridiskas konsultācijas, kurās piedalās Krievijas Olimpiskās komitejas un starptautisko antidopinga iestāžu pārstāvji.

"Tiek darīts viss, lai pēc iespējas ātrāk situāciju atrisinātu," trešdien paziņoja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) preses pārstāvis Marks Adamss.

2018. gada olimpiskajās spēlēs komandu sacensības daiļslidošanā uzvarēja Kanāda, sudrabs tika KOK komandai, bet bronza - ASV.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu