Latvijas futbola izlase FIFA rangā atkāpjas par vienu pozīciju (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā zaudējusi vienu vietu un tagad atrodas 135. pozīcijā.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Lietuva jaunākajā FIFA rangā arī zaudējusi vienu pozīciju un ieņem 137. vietu. Savukārt Igaunijas izlase pakāpusies vienu vietu augstāk un pašlaik ieņem 106. pozīciju. Starp Latviju un Lietuvu rangā ir Ruanda, bet virs latviešiem atrodas Turkmenistāna.

FIFA rangā līderpozīcijas joprojām saglabā 2018. gada Pasaules kausa bronzas medaļu īpašniece Beļģija, lai gan Eiropas čempionāta finālturnīrā jūnijā neiekļuva pat pusfinālā. Otrajā vietā ir Brazīlija, trešo pozīciju paturējusi kausa glabātāja Francija, bet uz ceturto pozīciju pakāpusies Argentīna, kas uz piekto vietu nobīdījusi Angliju.

Sestajā vietā atrodas Eiropas čempione Itālija, kurai seko Spānija un Portugāle, devīto vietu ieņem Dānija, bet pirmo desmitu noslēdz Nīderlande.

Uzreiz ārpus labāko desmitnieka ir Vācija, kas pakāpusies par vienu vietu. Meksika apsteigusi ASV un ir 12. pozīcijā, bet amerikāņi zaudējuši divas vietas un ir 13. vietā. Tālāk seko Šveice un Horvātija.

Jaunā Āfrikas čempione Senegāla sasniegusi savu rekordu un jaunajā rangā pakāpusies uz 18. pozīciju. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu