NBA pārsteidz Latviju: Porziņģis tiek aizmainīts pret Bertānu (28)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns
Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns Foto: Reuters/AFP/Scanpix

ESPN apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" aizmainījusi Kristapu Porziņģi uz Vašingtonas "Wizards". Savukārt pretējā virzienā dosies Dāvis Bertāns.

NBA komandas šosezon maiņas darījumus varēja veikt līdz 10. februāra plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

Ceturtdien vakarā par darījumu vispirms paziņoja Ziemeļamerikas medijs ESPN, bet piektdien ap plkst. 5.30 agri no rīta pēc Latvijas laika "Wizards" un "Mavericks" izplatīja oficiālu paziņojumu. 

"Mavericks" šajā darījumā Porziņģi un NBA jauno spēlētāju drafta otrās kārtas izvēles tiesības aizmainījusi uz "Wizards", kas pretī dod Spenseru Dinvidiju un Bertānu.

"Wizards" arī aizmainījusi Montrezlu Harelu uz Šarlotas "Hornets" apmaiņā pret Veronu Kreiju junioru un Išu Smitu, vēsta ESPN.

Porziņģis atstāj Dalasu pēc trim pavadītām sezonām "Mavericks" komandā. Latvijas basketbolists šosezon vidēji mačā guvis 19,2 punktus un izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas, taču labā ceļgala traumas dēļ nav spēlējis kopš 29. janvāra.

Bertāns šosezon zaudēja vietu "Wizards" komandas spēlētāju rotācijā un vairākas spēles bija spiests vērot no rezervistu soliņa. Latvietis šosezon vidēji mačā atzīmējies ar 5,7 punktiem, realizējot tikai 31,9% tālmetienu, kas ir viņa sliktākais rādītājs karjerā NBA sešās sezonās.

28 gadus vecais Dinvidijs būs palīgs "Mavericks" līderim Lukam Dončičam saspēles veidošanā. Viņš šosezon "Wizards" rindās vidēji atzīmējās ar 12,6 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm.

NBA apskatnieks Čeiss Hjūzs (Chase Hughes) no "NBC Sports Washington" februāra sākumā ziņoja, ka "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds juniors un kluba ģenerālmenedžeris Tonijs Šepards nesen pēc viena no treniņiem aptuveni stundu diskutējuši ar Bertānu par viņa lomu komandā.

Līdz ar to Hjūzs norādīja, ka latvieša aizmainīšana uz citu komandu bija gaidāma.

"Wizards" līderis Bredlijs Bīls, kurš traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs, publiski izteicies, ka viņš vēlas palikt Vašingtonas komandā, ja tā spēs būt konkurētspējīga, un cīnīties par uzvarām. Noprotams, ka kluba vadība, iegūstot Porziņģi, spērusi pirmo soli sastāva pastiprināšanā.

29 gadus vecajam Bertānam šī ir sestā sezona NBA spēlētāja karjerā. Pirmās trīs viņš pavadīja Sanantonio "Spurs", kas viņu aizmainīja uz "Wizards". Tieši Vašingtonā latvietis piedzīvoja uzplaukumu, 2019./20. gada sezonā vidēji mačā gūstot 15,4 punktus.

2020. gada rudenī Bertāns parakstīja piecu gadu līgumu ar "Wizards" komandu par 80 miljonus ASV dolāru lielu atalgojumu. Nu līgumsaistības pārņēmusi "Mavericks".

26 gadus vecais Porziņģis arī aizvada sesto sezonu NBA, taču pusotru gadu viņš izlaida ceļgala traumas dēļ. Pirmās trīs sezonas viņš pavadīja Ņujorkas "Knicks", kas viņu aizmainīja uz "Mavericks".

2019. gada vasarā Porziņģis parakstīja piecu gadu līgumu, vienojoties ar "Mavericks" par 158 miljonu ASV dolāru algu.

"Wizards" ar 24 uzvarām un 29 zaudējumiem patlaban ieņem 11. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Mavericks" ar bilanci 32-23 atrodas 5. pozīcijā Rietumos.

Tuvojoties šīs sezonas maiņu darījumu perioda beigām, "Bleacher Report" izveidoja savu sarakstu ar spēlētājiem, kuriem šobrīd ir sliktākie līgumi NBA - vērtējot basketbolistu sniegumu laukumā attiecībā pret atalgojumu. Šī saraksta Top 5 iekļuva gan Bertāns, gan Porziņģis.

Medija ieskatā Porziņģis ir labs spēlētājs, kad viņš ir vesels un dodas laukumā, taču latvieša atalgojums esot pārāk liels, ņemot vērā viņa traumu vēsturi. Porziņģis kopumā piedalījies 134 no 209 spēlēm, kas aizvadītas, kopš viņš pievienojās "Mavericks" (šosezon 34 no 55).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu