Foto ⟩ Aparjods: Pāris dienām jāpaiet, tad varbūt sapratīšu, kas ir noticis

CopyDraugiem X Whatsapp

Olimpiskās medaļas tapšanā kamaniņu sportā komandu stafetē ir ieguldīts milzīgs darbs, pēc atgriešanās no Pekinas "Olimpisko spēļu studijā" LTV7 ekrānos teica Kristers Aparjods.

Latvijā piektdien atgriezās Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvusī kamaniņu braucēju stafetes komanda - Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Pagaidām vienīgās Latvijas medaļas Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguvējus lidostā sagaidīja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, bet līdzjutēji bija aicināti pulcēties pie Latvijas Televīzijas ēkas Zaķusalā, uz kurieni no lidostas devās medaļnieki.

"Pāris dienām jāpaiet, tad varbūt sapratīšu, kas ir noticis" teica Aparjods Latvijas Televīzijas tiešraidē ceļā uz Zaķusalu.

"Tā ir mana pirmā tikšanās ar olimpisko medaļu, un tā ir smaga gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ir ieguldīts milzīgs darbs četru gadu laikā," piebilda Aparjods jau "Olimpisko spēļu studijā".

Viņš pastāstīja, ka šosezon vēl ir plānots aizbraukt uz Šveices trasi Sanktmoricu patrenēties un patestēt kamanas, kā arī visdrīzāk vēl būs dalība Latvijas čempionātā.

"Ir liels prieks par izcīnīto medaļu," sportistu sagaidīšanas pasākumā teica Mārtiņš Bots. "Komandu stafeti nobraucām labi un izdarījām visu, ko varējām, taču arī individuālajās sacensībās braucām labi."

Viņš atceras, ka pirmās dienas Pekinā bija kā pasakā: "Ļoti skaists olimpiskais ciemats. Pēc tam pieradām, bet paliks atmiņā uz visu mūžu."

"Patriotiskas sajūtas," piebilda viņa pārinieks divniekā Roberts Plūme. "Patīkami, ka tas, kas neizdevās individuāli, sanāca komandu stafetē."

Savukārt Elīza Tīruma uzsvēra, ka "ir ļoti pateicīga šiem trim puišiem, kuri manas karjeras noslēdzošo braucienu padarīja tik neaizmirstamu un palīdzēja izcīnīt manā karjerā otro olimpisko bronzu".

Pirmo viņa kopā ar Mārtiņu Rubeni un divnieku Andris Šics/Juris Šics komandu stafetē izcīnīja 2014. gadā Sočos.

"Šī bronza rokās devās grūtāk, jo Sočos neapzinājāmies, ka to varam izdarīt. Tas vairāk bija pārsteigums. Tagad mēs izdarījām savu darbu, un rezultāts neizpalika," saka Tīruma.

"Esmu pārliecināta, ka Botam un Plūmem šī nebūs pēdējā medaļa, Ir redzams, kā viņi strādā, arī vasarā, lai šīs nebūtu pēdējās medaļas," viņa izteica savu viedokli par jauno un perspektīvo divnieku Bots/Plūme, kuri individuālajās sacensībās spēja apsteigt ļoti pieredzējušos brāļus Šicus.

Komandas menedžeris Kristaps Mauriņš atzina, ka nezin, kādas sajūtas un uztraukums bija sportistiem, bet visiem treneriem tās bija vēl neizjustas.

"Jau ar septīto startējušo komandu pulss bija augšā. Esam ļoti priecīgi, ka izdevās izcīnīt medaļu," saka Mauriņš.

Jau vēstīts, ka individuālajās sacensībās Pekinas spēlēs Bots/Plūme ieņēma 4. vietu, Aparjods finišēja piektajā vietā, bet Tīruma ierindojās astotajā vietā.

Pekinas olimpiskajās spēlēs startēja arī Latvijas kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics, divnieku sacensībās ieņemot 5. vietu. Sieviešu sacensībās Kendija Aparjode ierindojas 11. pozīcijā un Elīna Ieva Vītola - 18. vietā, bet vīriešu konkurencē septītajā vietā ierindojās Gints Bērziņš, un Artūrs Dārznieks ieņēma 18. vietu.

Kopā ar medaļniekiem Latvijā piektdien atgriezās arī pārējie kamaniņu sportisti, kā arī kalnu slēpotāja Liene Bondare un šorttrekists Reinis Bērziņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu