Heraškevičs vēlas mieru Ukrainā, kā arī pauž pateicību Dukuriem un Latvijai (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Heraškevičs
Vladislavs Heraškevičs Foto: AP/Scanpix

Ukrainas skeletonists Vladislavs Heraškevičs intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) paudis pateicību Dukuru ģimenei par palīdzību karjeras attīstībā. Tāpat sportists neslēpa, ka viņu satrauc saspringtā situācija Ukrainas pierobežā.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

"Tā ir ļoti nepatīkama situācija, es ceru, ka tā drīz beigsies, jo kļūst arvien saspringtāk. Es vēlos mieru Ukrainā, skaidras debesis virs galvas un normālu dzīvi savā valstī," intervijā LTV sacīja ukrainis.

Politiskās situācijas dēļ sagatavoties startam Pekinas olimpiskajās spēlēs nav bijis viegli, turklāt arī veselība sportistam nebijusi kārtībā. 

"Tas mani padara nervozu, bet es cenšos būt profesionālis. Pirms olimpiskajām spēlēm man nebija laba veselība. Dažbrīd šķita, ka olimpiskais stāsts man ir beidzies, taču es cīnījos līdz galam - kā visi ukraiņi," teica skeletonists.

23 gadus vecais Ukrainas sportists Pekinas olimpiskajās spēlēs ieguva 18. vietu 20 skeletonistu konkurencē. Heraškevičs daudz laika pavadījis Siguldā, trenējoties kopā ar brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem.

"Nesasniedzu rezultātu, kādu gribēju. Zinu, ka varu labāk. Vēlos pateikties Dukuru ģimenei. Ja Latvija nebūtu palīdzējusi, Ukraina nebūtu pārstāvēta skeletonā olimpiskajās spēlēs," pateicās Heraškevičs.

"Treneris Dainis Dukurs man ir daudz palīdzējis. Man ļoti patīk Latvija, paldies par jūsu atbalstu," piebilda skeletonists, kurš vārdu "paldies" sacīja latviešu valodā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu