Itālija izdod orderi par izvarošanu notiesātā futbolista Robinju aizturēšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Robinju
Robinju Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas prokuratūra otrdien izdeva starptautisku orderi bijušā Brazīlijas izlases futbolista Robinju, kuram Itālijā piespriests deviņu gadu cietumsods par izvarošanu, aizturēšanai un izdošanai.

Prokuratūra Milānā otrdien nosūtījusi Itālijas Tieslietu ministrijai lūgumu par starptautisku izdošanas un aizturēšanas orderi, vēstīja vietējās ziņu aģentūras ANSA un AGI.

Apsūdzības virzītājas advokāts Jakopo Noči ziņu aģentūrai AFP teica, ka viņa klientei ir vienalga, vai Robinju sodu izcieš Itālijā vai Brazīlijā.

"Galvenais, lai viņš to izcieš, jo īpaši par pastrādāto noziegumu, jo ir jāaizsargā sievietes," viņš paskaidroja.

Mediji norādīja, ka Brazīlijas konstitūcija aizliedz pilsoņu izdošanu, tomēr starptautisks aizturēšanas orderis nozīmē, ka Robinju var aizturēt, ja viņš ceļo uz kādu citu valsti.

Jau vēstīts, ka Itālijas augstākā tiesa - Kasācijas tiesa - janvāra vidū noraidīja Robinju apelāciju pret tiesas spriedumu, ar kuru viņam piespriests deviņu gadu cietumsods par sievietes izvarošanu 2013.gadā Milānā kopā ar vēl piecām personām.

Bijušais Madrides "Real" un "AC Milan" spēlētājs Robinju pirmo reizi tika notiesāts 2017.gadā Turīnā, kad tika atzīts par vainīgu toreiz 23 gadus vecās sievietes izvarošanā Milānas naktsklubā, kad bija viņu piedzirdījis un padarījis bezpalīdzīgu.

Robinju advokāti iesniedza apelāciju, un Robinju noprotestēja savu vainu, Brazīlijas portālam "globoesporte" stāstot ar savu advokātu starpniecību, ka tās bija abpusēji gribētas seksuālās attiecības.

Saistībā ar skandālu 2020.gada oktobrī Sanpaulu "Santos" klubs lauza līgumu ar Robinju nedēļu pēc tā noslēgšanas, pakļaujoties sponsoru un līdzjutēju spiedienam.

38 gadus vecais futbolists savulaik ir kļuvis par Spānijas un Itālijas čempionu, bet Brazīlijas valstsvienībā viņš 100 spēlēs guvis 28 vārtus.

Savulaik viņš tika uzstatīts par vienu no daudzsološākajiem brazīliešu futbolistiem.

Karjeru viņš sāka 2002.gadā "Santos" vienībā un 2005.gadā pievienojās Madrides "Real". 2008.-2010.gadam viņš spēlēja Mančestras "City", bet pēc tam četrus gadus līdz 2014.gadam "AC Milan".

Robinju spēlējis arī Ķīnā Guandžou "Evergrande", Belu Orizonti "Atletico Mineiro" Brazīlijā un Stambulas "Basaksehir" Turcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu