Šveices kērlingistes gūst vēl vienu uzvaru un nodrošina vietu pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Šveices kērlingistes trešdien Pekinas olimpisko spēļu sieviešu komandu sacensībās kērlingā izcīnīja septīto uzvaru un nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Šveicietes ar rezultātu 8:4 pārspēja Dienvidkoreju.

Citā spēlē Ķīna ar 8:4 uzvarēja Lielbritāniju, bet Kanāda ar 7:6 guva panākumu pār ASV.

Otrdien vēl Dienvidkoreja spēkosies ar Dāniju, Japāna stāsies pretī ASV, Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda sacentīsies ar Zviedriju, bet Kanāda spēlēs pret Ķīnu.

Šveices komanda pašlaik apļa turnīra tabulā ir līdere ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs un pirms pēdējās spēles jau ir nodrošinājusi vietu pusfinālā.

Otrajā vietā ar pieciem panākumiem septiņos mačos ir Zviedrija, bet dalītā trešajā vietā ar četriem panākumiem septiņās spēlēs ir Kanāda un Japāna. Tālāk seko Lielbritānija un ASV ar bilanci 4-4, bet septītā ar trīs uzvarām un četrām neveiksmēm ir Dienvidkoreja. Par vienu pozīciju zemāk ir Ķīna ar trīs uzvarām astoņos mačos, Dānija ar divām uzvarām un pieciem zaudējumiem ir devītā, bet turnīra tabulu noslēdz ROC komanda, kas septiņās spēlēs tikusi pie vienas uzvaras.

Kērlinga sacensībās olimpiskajās spēlēs desmit komandas sacenšas pēc apļa turnīra principa. Pirmo četru vietu ieguvējas komandas turpina sacensības pusfinālā. Pusfināla spēļu zaudētājas tiksies cīņā par bronzas medaļu, bet uzvarētājas - cīnīsies par olimpiskā čempiona titulu.

Pusfināla spēles tiks aizvadītas 18. februārī, cīņā par bronzu - 19. februārī, bet olimpiskās čempiones kērlingā sieviešu komandām tiks noskaidrotas 20. februārī.

2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs par zelta medaļas sieviešu kērlinga sacensībās izcīnīja Zviedrijas komanda, sudrabs tika Dienvidkorejas vienībai, bet pie bronzas tika Japānas izlase.

Olimpiskās spēles Pekinā norisinās no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu