Video ⟩ Ovečkins 16. NHL sezonu izceļas ar vismaz 30 gūtiem vārtiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā guva divus vārtus, palīdzot Vašingtonas "Capitals" ar 4:1 (1:0, 0:0, 3:1) savā laukuma pārspēt Nešvilas "Predators" un jau 16.sezonu izceļoties ar vismaz 30 precīziem metieniem.

Rekords ar 30 vai vairāk vārtiem sezonā pieder Maikam Gārtneram, kurš 17 sezonās spēja pārsniegt šo robežu. Gārtners NHL aizvadīja 19 sezonas, kamēr Ovečkinam šī ir 17.sezona pasaules spēcīgākajā līgā.

Rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja "Capitals" uzbrucējs Džozefs Snivelijs, bet Maiks Makarons 53.minūtē panāca 1:1. Trešā perioda ceturtajā minūtē Niks Džensens atjaunoja mājinieku pārsvaru, bet vēl pēc minūtes Ovečkins guva savus 30.vārtus sezonā un vairākumā izvirzīja vadībā "Capitals" ar 3:1. Spēles izskaņā krievu uzbrucējs bija precīzs vēlreiz, ar metienu tukšos vārtos panākot beigu rezultātu 4:1.

Ar 31 precīzu raidījumu Ovečkins šosezon ir ceturtais labākais vārtu guvējs līgā, bet karjeras laikā viņš vārtsargus pārspējis jau 761.reizi, tikai par pieciem trāpīgiem raidījumiem atpaliekot no čehu leģendas Jaromīra Jāgra, kurš ir trešais visu laiku labākais snaiperis NHL vēsturē.

Ovečkins savās pirmajās 15 sezonās guva vismaz 30 vārtus, taču iepriekšējā sezonā šī sērija pārtrūka, kad krievu uzbrucējs saīsinātajā sezonā izcēlās 24 reizes. Pa 15 reizēm pēc kārtas vismaz 30 vārtus sezonā bija guvuši arī Gārtners un Jāgrs.

Jau ziņots, ka otrdien savus 500.vārtus karjerā guva Sidnijs Krosbijs, kurš ar 5:4 palīdzēja Pitsburgas "Penguins" pagarinājumā pārspēt Filadelfijas "Flyers".

Krosbijs aiz Ovečkina ir vienīgais, kurš no pašlaik spēlējošajiem hokejistiem NHL sasniedzis 500 gūto vārtu robežu. Tāpat Krosbijs ir vien otrais hokejists komandas vēsturē, kurš sasniedzis 500 gūtos vārtus, iepriekš to pašu izdarot Mario Lemjē, kurš NHL karjeru noslēdza ar 690 gūtajiem vārtiem.

NHL vēsturē kanādiešu uzbrucējs kļuvis par 46.spēlētāju, kurš sasniedzis 500 gūto vārtu robežu.

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien ielaida sešas ripas savos vārtos, bet viņa pārstāvētā "Blue Jackets" vienība izbraukumā ar rezultātu 2:6 (1:2, 0:2, 1:2) atzina Kalgari "Flames" pārākumu, mājiniekiem izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins atvairīja 35 pretinieku metienus, tiekot galā ar 85,4% pretinieku metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem.

Citā spēlē Bufalo "Sabres", bez savainotā Zemgus Girgensona, savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders", sagādājot pretiniekiem trešo zaudējumu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu