Foto ⟩ Bijušais Vācijas bobslejists: Nedomāju, ka Ķibermanim izdosies izcīnīt godalgas (16)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Vācijas bobsleja stūmējs Kevins Kuske "Eurosport" norādījis, ka Vācijā ražotie bobi ir krietni spēcīgāki pār konkurentiem. Viņš neuzskata, ka Oskara Ķibermaņa kvartetam izdosies tikt pie godalgām Pekinas olimpiskajās spēlēs. 

Bijušais stūmējs pauda, ka būtu jāpārdomā bobsleja attīstības koncepts, lai sacensībās būtu lielāka konkurētspēja.

Kuske arī atzīmēja bobsleja augsto popularitāti Latvijā.

"Nekad neesmu bijis uz sacensībām Latvijā, bet pazīstu daudzus Latvijas bobslejistus. Latvijā bobslejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem, tur fanu pulks tiešām ir milzīgs. Bobslejam kā sporta veidam Latvijā statuss ir ļoti augsts un, protams, arī sportisti tur ir ļoti labi zināmi," viņš sacīja. 

Divniekos Pekinas olimpiskajās spēlēs visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti, bet četrinieku sacensības risināsies sestdien un svētdien. 

"Tehniskā ziņā Vācijā ražotie bobi šobrīd ir krietni spēcīgāki, salīdzinot ar konkurentiem. Tāpēc nedomāju, ka Latvijas četrinieku ekipāžai izdosies izcīnīt godalgas. Iespējams, ka rezultāts būs līdzīgs kā divnieku braucienos," uzskata Kuske.

Ķibermaņa ekipāža ceturtdien Pekinas olimpisko spēļu trešajā un ceturtajā treniņbraucienā četriniekiem ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Abos braucienos labāko rezultātu sasniedza kanādieša Džastina Kripsa pilotētais četrinieks. 

Foto: Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāža treniņbraucienos Pekinā

"Manuprāt, visām nācijām, kuras piedalās bobsleja sacīkstēs, ir jāpārdomā bobu būvēšanas principi un jāskatās uz līderiem – uz Vācijas piemēru. Vācija šajā sportā dominē gadu desmitiem. Mums ir labākie pilotu treneri, kā arī labākie fiziskās sagatavotības treneri. Piemērs ir ne tikai Frančesko Frīdrihs vai Johanness Lohners, bet gan mūsu attīstība kopumā," teica Kuske.

"Esmu novērojis, ka pēdējo divu gadu laikā latvieši ir ieguvuši augstas raudzes trenerus, kas spēj strādāt līdzīgi kā mēs. Latvieši vienmēr ir bijuši labi startā, kā arī tiem ir spēcīgi piloti. Nezinu, vai paies kāds laiks, līdz tas nesīs augļus. Uzskatu, ka kopumā ir jāpārdomā bobsleja attīstības koncepts, lai sacensībās būtu lielāka konkurētspēja."

Latvijas ekipāža pēdējos divos treniņbraucienos nepiedalīsies.

Olimpiskās spēles noslēgsies svētdien. 

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu