Kalvītis: Vītoliņš turpinās darbu Latvijas hokeja izlasē (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš (centrā)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš (centrā) Foto: Edijs Pālens/LETA

Harijs Vītoliņš turpinās darbu Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā, piektdien sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Latvijas hokeja izlase dalību Pekinas olimpisko spēļu turnīrā noslēdza ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs. Grupu turnīrā mūsējie ar 2:3 piekāpās Zviedrijai, ar 1:3 atzina Somijas pārākumu, ar 2:5 kapitulēja Slovākijai un astotdaļfinālā ar 2:3 zaudēja cīņā pret Dāniju.

"Šie zaudējumi neatsauksies uz Harija Vītoliņa darbu. Līgums mums ir noslēgts uz diviem gadiem, un viņš turpinās strādāt," sarunā ar TVNET sacīja Kalvītis, ar stingru pārliecību paužot, ka Vītoliņam jāvada Latvijas hokeja izlase arī pavasarī pasaules čempionātā.

Latvijas izlases grupu turnīra pretinieces Somija, Zviedrija un Slovākija sasniedza pusfinālu, turpinot cīņu par olimpisko spēļu medaļām. Labāko četriniekā iekļuvusi arī Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komanda.

"Olimpiskajās spēlēs turnīru aizvadījām cienījami. Trīs komandas, kas bija mūsu apakšgrupā, cīnās par medaļām. Savukārt Dānija ir mūsu līmeņa komanda, kuru šoreiz neizdevās pārspēt, kaut gan bijām tuvu uzvarai," teica Kalvītis.

LHF prezidents arī piebilda, ka Latvijas hokeja izlasē esot labs mikroklimats. "Šajā ziņā nav nekādu problēmu."

Pekinas olimpisko spēļu turnīru Latvijas izlase noslēdza 11. vietā, kopvērtējumā apsteidzot vienīgi mājinieci Ķīnu.

No piektās līdz desmitajai vietai ierindojās ASV, Kanāda, Dānija, Šveice, Čehija un Vācija. 

Svētdien finālā Somija spēkosies pret KOK vai Zviedriju, bet sestdien par bronzu cīnīsies Slovākija pret otra pusfināla pāra zaudētājiem.

2022. gada pasaules čempionāts no 13. līdz 29. maijam risināsies Helsinkos un Tamperē. Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar mājinieci Somiju, ASV, Čehiju, Zviedriju, Norvēģiju, Baltkrieviju un Lielbritāniju.

Vītoliņš pērn vasarā tika apstiprināts Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Viņa vadībā komanda augustā Rīgā izcīnīja trīs uzvaras trīs mačos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā - 6:0 pret Itāliju, 9:0 pret Ungāriju un 2:1 pret Franciju.

Pirms tam kopš 2016. gada decembra Latvijas hokeja izlases galvenais treneris bija kanādietis Bobs Hārtlijs.

Patlaban 53 gadus vecais Vītoliņš karjerā guvis spožus panākumus kā galvenā trenera asistents sadarbībā ar Oļegu Znaroku - trīsreiz izdevies triumfēt Gagarina kausā, ar Krievijas izlasi izcīnīts zelts, sudrabs un divas bronzas pasaules čempionātos, kā arī zelts 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu