Plāno paaugstināt minimālo vecumu daiļslidotājiem pieaugušo konkurencē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) šogad plāno balsot par ierosinājumu līdz 17 gadiem paaugstināt vecumu, no kāda daiļslidotāji drīkst piedalīties sacensībās pieaugušo konkurencē.

Savienība apstiprināja, ka "ISU padome jau ir nolēmusi iekļaut ierosinājumu palielināt dalībnieku vecuma slieksni līdz 17 gadiem visās ISU daiļslidošanas disciplīnās".

Lai gan ISU norādīja, ka ierasti nemēdz komentēt ISU kongresa darbakārtību pirms tās publicēšanas, tomēr "pašreizējā situācija un dažāda informācija medijos" liek to darīt.

ISU kongress paredzēts 6.-10.jūnijā. Lai noteikumu grozījumus pieņemtu, ir nepieciešams divu trešdaļu kongresa dalībnieku atbalsts.

Daudzi pievērš uzmanību daiļslidošanai un noteikumiem šajā sporta veidā pēc tam, kad 15 gadus vecā krievu daiļslidošanas zvaigzne Kamila Vaļijeva saņēma atļauju startēt Pekinas olimpisko spēļu sacensībās sievietēm, lai gan iepriekš tika atklāts, ka viņas analīzēs konstatēta aizliegtas vielas klātbūtne.

Pieaug bažas par pusaudzi pavadošo personu ietekmi uz viņu, kā arī viņas publisko emociju izvirdumu ceturtdien pēc izvēles programmas slidojumā, kurā viņa pieļāva vairākas kļūdas, kas liedza saglabāt pēc īsās programmas iegūto pirmo vietu. Kopvērtējumā viņa ieņēma ceturto vietu.

Lai gan jau agrāk ir apsvērta ideja paaugstināt minimālo vecumu daiļslidošanas sacensību dalībniekiem, tā nekad nav apstiprināta.

Pekinā startējusī 25 gadus vecā Meraija Bella ir vecākā ASV daiļslidotāja kopš 1928.gada, kas piedalījusies olimpiskajās spēlēs, pauda pārliecību, ka ir jāpaaugstina minimālais dalībnieku vecums.

Arī Šveices sportiste Aleksija Paganīni piekrita, ka vecuma sliekšņa paaugstināšana vairotu "motivāciju veidot slidotājiem ilgāku karjeru", savukārt Nataša Makeja no Lielbritānijas pauda pārliecību, ka tas samazinātu traumas daiļslidošanā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu