Juhanness Tīngnēss Bē: Neesmu pārliecināts, ka tagad dzīves apstākļi Ķīnā ir uzlabojušies (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juhanness Tīngnēss Bē
Juhanness Tīngnēss Bē Foto: AFP/SCANPIX

Pieckārtējais olimpiskais čempions norvēģu biatlonists Juhanness Tīngnēss Bē nav pārliecināts, ka pēc olimpiskajām spēlēm Pekinā cilvēkiem dzīves apstākļi būtu uzlabojušies.

Iepriekš Bē bija viens no sportistiem, kurš nevairījās runāt par cilvēktiesību pārkāpumiem Siņdzjanas reģionā, nosodot rīcību pret uiguriem. 

Vairākas valstis pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm pieteica diplomātisko boikotu, kas paredzēja nesūtīt valstu amatpersonas, diplomātus uz 2022. gada olimpiskajām spēlēm. 

"Nav pagājis ilgs laiks. Tur es vispār nesaņēmu nekādus jautājumus par šo tēmu, un tas man liekas dīvaini. Bet vienalga par to domāju. Protams, šī ir svarīga tēma turpmākai diskusijai. Mēs kā sportisti to labi apzināmies," izdevumam "Dagbladet" norādīja Bē. 

28 gadus vecais Bē Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piecas medaļas, no kurām četras zelta. Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonu viņš sāka nepārliecinoši un bija bažas par biatlonista gatavību cīnīties par augstākajām vietām Olimpiādē. Taču četrgades svarīgākajiem startiem Bē bija sagatavojies visaugstākajā līmenī, ko apliecināja sacensībās. 

"Vai bija pareizi rīkot olimpiskās spēles Ķīnā? Vairākas nedēļas visas pasaules uzmanība tika vērsta uz Ķīnu un olimpiskajām spēlēm. Iespējams, var cerēt uz minimālām izmaiņām, bet es neesmu pārliecināts, ka dzīves apstākļi Ķīnā tagad būtu kļuvuši labvēlīgāki," uzsvēra Bē. 

Vairāki sportisti pauduši, ka sacensībās Ķīnā vairs savas karjeras laikā nepiedalīsies. To apstiprinājusi trīskārtējā olimpiskā čempione kamaniņu sportā sievietēm Natālija Geizenbergere no Vācijas. 

No 4. līdz 13. martam Pekinā norisināsies paralimpiskās spēles.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu