LBS aptur sadarbību ar Krievijas basketbola organizācijām (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola savienība (LBS) aptur sadarbību ar Krievijas basketbola organizācijām, vēsta LBS. 

Krievija ceturtdien sāka militāru iebrukumu Ukrainā. LBS uzskata, ka jebkādu politisku domstarpību risināšana ar militāriem līdzekļiem ir absolūti nepieņemama. 

Latvijas Basketbola savienības valde:

  • atsaukusi 2021. gada 27. augusta vēstuli VTB Vienotajai līgai (Krievijas atklātajam čempionātam), turpmāk neatbalstot Latvijas Starptautiskās kategorijas tiesnešu iesaisti VTB Vienotās līgas spēļu vadīšanā;
  • aicina LBS biedrus un asociētos biedrus ierobežot sportiskos kontaktus ar Krievijas Federācijas sporta organizācijām, neuzņemot šīs valsts sporta delegācijas sacensībās Latvijā un nepiedaloties nekādās sacensībās šīs valsts teritorijā;
  • aicina Latvijā reģistrēto starptautisko basketbola organizāciju (Eiropas Jaunatnes basketbola līgas, Eiropas Ziemeļu basketbola līgas un Eiropas Sieviešu basketbola līgas) vadību atbildīgi izvērtēt turpmāko sadarbību ar Krievijas Federācijas sporta organizācijām.

Uz laiku apturēta Krievijas komandu dalība Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL) un Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), aģentūrai LETA apstiprināja turnīru ģenerālsekretārs Edgars Zanders.

Vēl otrdien jaunizveidotās ENBL mačā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā uzņēma Krasnojarskas "Jeņisej". Sestdien "Jeņisej" bija jāviesojas pie "Liepājas", dienu pirms tam tiekoties ar Šauļu komandu.

Tomēr ceturtdien turnīra rīkotāji paziņoja, ka "Jeņisej" turpmākās divas spēles tiek atceltas uz nenoteiktu laiku.

"Šajā situācijā spēļu norise nav iespējama. Arī komanda apzinās, kas notiek pasaulē, un pamet Lietuvu," teica Zanders.

Turnīrā spēlē arī Baltkrievijas komanda Mogiļevas "Borisfen", bet attiecībā uz šo vienību nekāds lēmums vēl nav pieņemts. Zanders arī norādīja, ka neviena komanda pagaidām netiek izslēgta, vien atceltas tuvākās spēles.

"Nezinām vēl, kādi būs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) un citu turnīru rīkotāji lēmumi. Neuzskatām, ka mums vajadzēja gaidīt kādu FIBA lēmumu. Ja komanda šobrīd neatrastos Latvijā vai Lietuvā, tad mums būtu iespēja gaidīt citu organizāciju lēmumu, taču šoreiz vajadzēja rīkoties nekavējoties," stāstīja Zanders.

ENBL pirmajā sezonā startē astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

EWBL Krieviju pārstāv "Samara", Siktivkaras "Nika" un Rostovas pie Donas SFEDU komandas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu