Video ⟩ Hokeja zvaigzne Ovečkins: Putins ir mans prezidents, taču vēlos mieru pasaulē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins un Aleksandrs Ovečkins
Vladimirs Putins un Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina ilggadējais atbalstītājs hokejists Aleksandrs Ovečkins norādījis, ka viņš vēlas mieru pasaulē, atbildot uz jautājumiem par karadarbību Ukrainā, preses konferencē pauda Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne.

36 gadus vecais Ovečkins, kuram ir 1,6 miljoni sekotāju "Instagram" vietnē, ir viens no labākajiem vārtu guvējiem NHL vēsturē.

Ovečkins guvis lielus panākumus hokejista karjerā. Krievijas izlases sastāvā viņš ir trīskārtējs pasaules čempions, bet ar Vašingtonas "Capitals" komandu viņam izdevās izcīnīt NHL čempionu trofeju jeb Stenlija kausu 2018. gadā.

"Lūdzu, vairs nekādu karu. Nav nozīmes, kas karo - Krievija, Ukraina vai citas valstis. Mums ir jādzīvo mierīgā un lieliskā pasaulē,"

Kanādas medijs "Sportsnet" citē Ovečkina teikto preses konferencē, kas norisinājās angļu valodā.

Ovečkina ģimene - vecāki, sieva un dēls - atrodas Krievijā. Hokejists pagaidām nevarēja atbildēt, vai viņa tuvinieki turpinās uzturēties dzimtenē.

"Situācija ir sarežģīta. Man ģimene ir Krievijā, un tas ir biedējoši. Taču es neko nevaru darīt. Mēs vienkārši ceram, ka tas drīz beigsies un viss būs kārtībā."

Ovečkins jau gadiem ilgi publiski paudis atbalstu Krievijas prezidentam. 2017. gadā hokejists sāka sociālu kustību "Team Putin" ("Putina komanda").

"Situācija ir grūta abās pusēs. Nu, viņš ir mans prezidents. Taču neesmu politiķis, es esmu sportists. Ceru, ka drīz tas viss beigsies. Šo situāciju es nekontrolēju," sacīja hokejists, izvairoties no tiešas atbildes uz jautājumu, vai viņš atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Ovečkins arī atzīmēja, ka viņam ir draugi ne tikai Krievijā, bet arī Ukrainā. Viņš vēloties mieru abās valstīs.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu