LHF aicinās IIHF izslēgt Krieviju un Baltkrieviju no starptautiskā hokeja (17)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis
Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis publiskā paziņojumā aicinājis Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF) no starptautiskā hokeja izslēgt Krieviju un Baltkrieviju.

"Latvijas Hokeja federācija solidāri atbalsta sankcijas un Krievijas izolēšanu no starptautiskās sabiedrības dažādos veidos, tai skaitā, no starptautiskā sporta," teikts LHF paziņojumā.

Latvijas hokeja izlasei pirms gaidāmā 2022. gada pasaules čempionāta bija paredzēts aizvadīt divas pārbaudes spēles ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu un Baltkrievijas izlasi. LHF ziņo, ka šie mači nenotiks.

LHF ziņojumā teikts, ka tā aicina no IIHF izslēgt Krieviju un Baltkrieviju.

"Latvijas hokeja federācija kopīgā iniciatīvā ar citām pasaules hokeja federācijām vērsīsies Starptautiskajā Ledus hokeja federācijā ar aicinājumu apturēt Krievijas hokeja federācijas un Baltkrievijas hokeja federācijas dalību Starptautiskajā Ledus hokeja federācijā, vienlaikus, atstādinot visas ietekmīgas Krievijas un Baltkrievijas amatpersonas no darba Starptautiskās Ledus hokeja federācijas padomē, komitejās un citās struktūrās," teikts paziņojumā.

"Sporta arēnas ir skatuves cilvēcisko un demokrātisko pamatvērtību sludināšanai visā pasaulē. Suverēns miers ir neaizskarams un neapšaubāms – savstarpējai pretstāvei starp valstīm ir jāpaliek tikai sporta arēnās," teikts LHF paziņojuma noslēgumā.

Par izstāšanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) paziņojusi arī Rīgas "Dinamo".

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu