Mairis Briedis paziņo, ka nenostāsies nevienā no karā iesaistītām pusēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas bokseris Mairis Briedis, kuram sociālajos tīklos komentāros veltīti pārmetumi par klusēšanu attiecībā uz Krievijas invāziju Ukrainā, paziņojis, ka viņš nenostāsies nevienā no pusēm.

(Papildināts viss teksts.)

Kopš pagājušās ceturtdienas, kad Ukrainā iebruka Krievijas noziedzīgais režīms, Briedis līdz šim klusēja par šo karadarbību. Tikmēr ukraiņu bokseri Vasīlijs Lomačenko un Oleksandrs Usiks paziņojuši, ka iestājas Ukrainas armijā.

Pirmdien pēcpusdienā Briedis sociālajos tīklos ievietoja paziņojumu, kurā viņš plašāk skaidroja savu nostāju. Latvijas bokseris iestājas pret jebkuru karadarbību, taču nepauž nosodījumu Krievijai par iebrukumu Ukrainā.

"Negribēju iesaistīties, bet dažiem noteikti vajag paskaidrot savu nostāju. Bez jūsu naida, cilvēki, šim karam nav turpinājuma! Pārvērsiet jūsu naidu un agresiju mierā, atbalstā un palīdzībā cietušajiem, kā to dara daudzi jauki cilvēki visās pasaules malās, palīdzot, nevis dalot! Mana nostāja ir skaidra. Es esmu kategoriski pret karu un pret cilvēku upuriem jebkurā pusē. Es neesmu no tiem cilvēkiem, kuri nostāsies vienā pusē un izvēlēsies - kuriem mirt un kuriem dzīvot, vienaldzīgi skatīsies uz vienas nācijas nāvēm un raudās un ienīdīs visus apkārt par citiem. Vai vispār tas skaitās cilvēcīgi? Priekš manis noteikti nav! Tagad pasaulē notiek vairāki nopietni kara konflikti dažādās vietās, kur jūsu karogi un atbalsts tiem? Atbilde ir skaidra, masu mediji ir izdarījuši savu darbu perfekti, lai jūs zinātu tikai par šo karu un tikai viņiem izdevīgajā veidā! Ticu, ka daudziem, kas tagad nes naidu masās, tas ir algots darbs, jo nekad neticēšu, ka mani tautieši tiešām tādā veidā izpauž viedokli par notiekošo. Neļaujiet sevi izmantot naida kurināšanai"

Jau ziņots, ka Brieža potenciālais pretinieks nākotnē brits Lorenss Okolijs svētdien pēc punktiem pārspēja poli Mihalu Češlaku, nosargājot sev piederošo Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostu svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem.

Londonā cīņu klātienē apmeklēja arī Briedis, kurš pasākumā ieradās tērpies videospēles galvenā tēla Super Mario kostīmā. Latvietis dueļa uzvarētājam pasniedza maisiņu ar "McDonald's" produktiem - Okolijs savulaik strādāja šajā ātrās ēdināšanas restorānā.

Pirmdien mūsu bokseris savos sociālo mediju kontos ievietoja bildi, kurā aptinies ar Latvijas karogu, pie attēla pierakstot: "Esmu pret karu."

Briedis iepriekš no sociālo mediju lietotāju puses saņēma kritiku par to, ka no savu publikāciju komentāru sadaļas dzēš komentārus, kuros rakstīts "Slava Ukrainai" vai arī līdzīgas tematikas teksti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Arī pie šī ieraksta interneta lietotāju attieksme ir neviennozīmīga. Daļa lietotāju Briedi atbalsta, kamēr citi viņu kritizē par nekonkrētas pozīcijas ieņemšanu ar krietnu novēlošanos. Lūk, daži no komentāriem:

  • "Slava Ukrainai! Slava varoņiem! Īstiem varoņiem, nevis klauniem, kas slēpjas zem karoga un mēģina izlavierēt, lai neaizvainotu Putina fanu klubu, bet tomēr būtu kaut ko pret karu Ukrainā iebilduši."
  • "Diemžēl, Mairi, pēc aptuveni 10. gadu īstas fanošanas, braukšanas uz cīņām, speciāli ņemot atvaļinājumus, atbalstot fanu tusiņos utt. -  jūtamies nu tā vīlušies…ar visu ģimeni. Saprotu, Jūs, kā esat gājis uz savu mērķi - cīnījies, grauzīs dzelzi, sviedrus, bet…kas tagad? Diemžēl bilde vairs neiet kopa ar vakardienu, vairs nespēj mani uzrunāt…valsts karogs??? Jūs smejaties? Kāpēc vienkārši nevarēja studijā apspriest cīņas? Protams, lai Jums izdodas cīņās, bet kaut kā nespēšu tā vairs atbalstīt. Atvainojos savas ģimenes vārdā arī par to, ka šoreiz piekrītu Okolijam."
  • "Slava Ukrainai ... bet no tevis tāpat neviena vārda par nostāju pret agresoriem Putinu un Lukašenko."
  • "Vāji, $$$ tomēr svarīgāk. Vismaz skaidrība. Paldies."
  • "Kamēr Usiks, Lomačenko, brāļi Kļičko šobrīd aizstāv savu valsti kara laukā, tikmēr Briedis Super Mario kostīmā apkauno sevi un Latviju."
  • "Mairi, lūdzu, izmanto savu resursu - popularitāti krievu vidū un runā par šo slepkavošanu Ukrainā."
CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu