Foto ⟩ Latvijas ratiņkērlinga izlase Pekinā piekāpjas Igaunijai, taču pārspēj favorīti Zviedriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

​Latvijas ratiņkērlinga izlase pirmdien Pekinas paralimpisko spēļu turnīrā ar 9:7 uzvarēja Zviedriju, tiekot pie trešā panākuma piecās spēlēs un pakāpjoties uz otro vietu kopvērtējumā.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas komandai padevās labs sākums, pēc diviem endiem esot vadībā ar 4:0. Zviedri ar veiksmīgu spēli trešajā un piektajā endā pietuvojās līdz 4:5, tomēr izlīdzināt rezultātu nespēja. Latvijas izlase pēc sestā enda panāca 8:4 savā labā, nākamajā endā trīs punktus guva zviedri, tomēr punkts astotajā endā Latvijai garantēja uzvaru ar 9:7.

Pirmdienas pirmajā mačā Latvijas ratiņkērlingisti ar 5:6 piekāpās Igaunijas komandai.

Pēc pirmajiem diviem endiem igauņi izvirzījās vadībā ar 4:0, taču līdz sestajam endam Latvijas komanda ne tikai atspēlējās, bet arī izvirzījās vadībā ar 5:4. Pārsvaru neizdevās noturēt, igauņiem pa vienam punktam nopelnot septītajā un astotajā endā, izraujot uzvaru ar 6:5.

"Sajūtas ļoti labas, tādā ziņā, ka visiem spēlētājiem šis ir tāds mierinājums par rīta neveiksmi," pēc uzvaras spēlē ar Zviedriju norādīja Latvijas izlases treneris Arnis Veidemanis. "Varam tagad aizvadīt mierīgu pēcpusdienu un gatavoties rītdienas pirmajai spēlei. Pirmajā spēlē ne visi spēlētāji novērtēja Igaunijas varējumu, kā arī igauņi parādīja tādu sniegumu, kādu viņi sen nebija rādījuši."

"Spēlē pret Zviedriju nelielas dusmas ir par priekšpēdējo endu, kad, gribēdami nospēlēt izcili, nospēlējām muļķīgi un uzdāvinājām trīs punktus," atzina Vedemanis.

"Rītdien ar svaigām emocijām un motivāciju dosimies spēlēt, lai, tā pat kā rīta spēlē, neuzkāptu otrreiz uz tā paša grābekļa."

Latvijas ratiņkērlingisti nākamo spēli aizvadīs rīt, 8.martā plkst.3:35 pēc Latvijas laika ar Šveices izlasi, bet otrajā spēlē plkst.8.35 būs jātiekas ar Norvēģiju.

Latvijas ratiņkērlingisti sestdien ar 8:4 pārspēja Dienvidkoreju, bet svētdien vispirms ar 3:10 atzina Kanādas valstsvienības pārākumu un pēc tam ar 8:4 uzveica Slovākiju.

Paralimpisko spēļu turnīrā līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Kanāda, trīs panākumi piecās spēlēs tagad ir Latvijas komandai, bet trešo vietu ar diviem panākumiem trīs cīņās dala Zviedrijai un Lielbritānija.

Ķīna, Norvēģija un Igaunija guvušas pa divām uzvarām četros mačos un dala piekto vietu. Astotajā pozīcijā ar vienu uzvaru trīs spēlēs ir Slovākija, aiz kuras ar vienu panākumu četros mačos seko Dienvidkoreja, Šveice un ASV.

Pērn oktobrī turpat Ķīnā notikušajā pasaules čempionātā Latvija Zviedrijai zaudēja ar 6:8. Zviedrija vēlāk kļuva par vicečempioni, kamēr Igaunija šajā turnīrā nepiedalījās.

Otrdien Latvija tiksies ar Šveici un Norvēģiju, trešdien - ar ASV, ceturtdien - ar Lielbritāniju un Ķīnu.

Pēc Krievijas sportistu atstādināšanas no spēlēm ratiņkērlinga sacensībās ir palikušas 11 valstu komandas. Četras labākās vienības iekļūs pusfinālā, kuru uzvarētāji cīnīsies par spēļu zeltu, bet zaudētāji - par bronzas medaļām.

Čempioni tiks noskaidroti 12. martā.

Kopumā sestdien zelta medaļu ieguvēji Pekinā tiks noskaidroti astoņās disciplīnās kalnu slēpošanā un distanču slēpošanā.

Ziemas paralimpiskās spēles Pekinā norisināsies līdz 13. martam.

Latvijas komandā ratiņkērlingā ir skips Poļina Rožkova, Ojārs Briedis, Agris Lasmans, Aleksandrs Dimbovskis un Sergejs Djačenko, kā arī Latvijas ratiņkērlinga izlases galvenais treneris Arnis Veidemanis, izlases otrais treneris Rihards Jeske un fizioterapeite Signe Rinkule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu