FIG Krievijas vingrotāja rīcību nodēvējusi par šokējošu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ivans Kuljaks
Ivans Kuljaks Foto: Ekrānšāviņš no video

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) Krievijas sportista Ivana Kuljaka rīcību Pasaules kausa (PK) posmā Dohā nodēvējusi par šokējošu un lūgusi sākt disciplinārlietu.

Kuljaks PK posmā Katarā izcēlās ar provokatīvu rīcību.

20 gadus vecais sportists apbalvošanas ceremonijā piedalījās ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Tas ir Krievijas simbols karadarbībā Ukrainā. Tādējādi viņš pauž atbalstu Krievijas brutālajai agresijai, kuru nosoda visa pasaule.

Kuljaks sacensībās uz paralēlajām līdztekām ieņēma trešo vietu, bet par uzvarētāju kļuva Ukrainas sportists Iļja Kovtuns. Abi sportisti apbalvošanas ceremonijā atradās viens otram līdzās uz goda pjedestāla.

FIG paziņojumā mājas lapā teikts, ka Kuljaka rīcība ir šokējoša un organizācija lūgusi Vingrošanas ētikas fondu sākt disciplinārlietu. 

Krievijas un Baltkrievijas sportisti sacensībās Dohā piedalījās kā neitrāli atlēti. No 7. marta šo valstu sportisti, amatpersonas un tiesneši saistībā ar Krievijas karadarbību Ukrainā un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām oficiāli tiek atstādināti no dalības starptautiskajās sacensībās. 

Krievijas Vingrošanas federācijas galvenā trenere Valentīna Rodionenko kanālam "Match TV" sacīja, ka Z simbols ir Kuljaka patriotiskais žests.

"Tā bija viņa personīgā iniciatīva," viņa teica. "Mūsu puiši ir Krievijas patrioti."

Kuljaks pagājušajā gadā Krievijas armijas sastāvā piedalījās militārajās mācībās.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu