Foto Porziņģis: Vašingtona mani sagaidīja ar atplestām rokām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kristaps Porzinģis naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika aizvadīja savu pirmo spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards". Latvietis pēcspēles komentāros pauda gandarījumu par iespēju atkal atgriezties laukumā.

"Jutos ļoti labi, esmu priecīgs, ka varēju noslēgt individuālo darbu un atgriezties laukumā," preses konferencē izteicās Porzinģis. "Protams, spēlēju limitētas minūtes. Cenšamies neko nesasteigt un būt pacietīgi."

"Man iepriekš karjerā nav bijis tik ļoti ierobežots spēles laiks, bet saprotu, ka man vajag respektēt komandas medicīnas personāla izvēli, jo viņi vēlas, lai ilgtermiņā varu demonstrēt augstas kvalitātes basketbolu," sacīja liepājnieks, kurš šajā mačā aizvadīja tikai 21 minūti.

Latvijas basketbola zvaigzne atzinīgi novērtēja "Wizards" līdzjutējus, uzsvērdams, ka atbalsts bija fantastisks.

"Vienmēr paiet laiks kamēr pielāgojies kluba spēlei. Domāju, ka pēc katras spēles mēs kļūsim tikai labāki. Cerams, ka tiksim izslēgšanas spēles," pauda Porziņģis.

"Wizards" zvaigzne pēc spēles komentēja arī maiņas darījumu, kura rezultātā viņš no Dalasas "Mavericks" pārcēlās uz "Wizards": "Maiņas darījums manā dzīvē noteikti ieviesa daudz pārmaiņas ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā. Tas, ka man nācās izlaist pirmās spēles, varbūt nāca par labu, jo varēju labāk iepazīt savus komandas biedrus, medicīnas personālu un citas organizācijas personas."

Porziņģis arī neslēpa sajūsmu par kluba attieksmi pret viņu.

"Vašingtonas organizācija sagaidīja mani ar atplestām rokām. Nav patīkami, ka teic aizmainīts un nevari uzreiz spēlēt. Esmu pateicīgs visiem "Wizards" klubā par palīdzību man iejusties. Vēlos palīdzēt "Wizards" un attaisnot viņu uzticību man. Esmu šeit, lai uzvarētu spēles. Vairs neesmu jaunais spēlētājs un tagad man ir jāparāda, ko varu izdarīt laukumā. Esmu nonācis labās rokās," stāstīja latvietis.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 133:123 pārspēja Indiānas "Pacers".

Porziņģis spēlē guva 25 punktus (2p. 4/8, 3p. 3/4, soda metieni 8/10), kas bija rezultatīvākais sniegums "Wizards" sastāvā. Viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un bloķēja divus pretinieku metienus.

"Wizards" ar 29 uzvarām un 34 zaudējumiem Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem 11. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu