Video Ovečkins NHL labāko snaiperu sarakstā panāk leģendāro Jāgru

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: Reuters/ScanPix

Uzbrucējs Patriks Keins otrdien izcēlās ar sešiem rezultativitātes punktiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kamēr Aleksandrs Ovečkins guva savus 766.vārtus, panākot čehu leģendu Jaromīru Jāgru.

Čikāgas "Blackhawks" otrdien savā laukumā ar 8:3 (5:0, 2:3, 1:0) pārspēja Anaheimas "Ducks", par mača galveno varoni kļūstot Keinam, kurš ar vieniem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm sasniedza savas karjeras rekordu vienā spēlē gūtajos punktos.

Līdz šim Keins divreiz karjerā vienā mačā bija izcēlies ar pieciem punktiem.

Ar "hat trick" un rezultatīvu piespēli šajā spēlē izcēlās Keina maiņas partneris Dilans Stroms, bet 1+3 iekrāja Alekss Debrinkets. Vēl pa vārtiem uzvarētāju labā guva Džonatans Tēvzs, Raiens Kārpenters un Brendons Hāgels, bet viesu rindās precīzi metieni padevās Jākobam Silfverberjam, Trevoram Zegrasam un Ādamam Henrikem.

Savukārt Ovečkins otrdien guva divus vārtus, palīdzot Vašingtonas "Capitals" viesos ar 5:4 (0:1, 2:1, 3:2) pieveikt Kalgari "Flames"vienību.

Kopumā Ovečkins tagad NHL guvis 766 vārtus, kas ar Jāgru ir dalīts trešais labākais rādītājs līgas vēsturē. Visu laiku labākais vārtu guvējs NHL ir Veins Greckis (894), kam seko Gordijs Hovs (801).

"Capitals" sastāvā mačā ar "Flames" izcēlās arī Niks Dauds, Entonijs Manta un Konorš Šīrijs, bet mājinieku rindās divi precīzi metieni padevās Ēliasam Lindholmam, pa vienam - Ādamam Rūžičkam un Oliveram Kilingtonam.

Otrdien laukumā pēc pusotra mēneša pauzes atgriezās Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, tomēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība piedzīvoja zaudējumu.

Pitsburgas klubs ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:1) savā laukumā atzina Floridas "Panthers" pārākumu.

Bļugers laukumā nebija devies kopš 23. janvāra, kad spēlē ar Vinipegas "Jets" pēc spēka paņēmiena un trieciena pret apmali viņam tika lauzts žoklis.

Otrdienas spēlē Latvijas uzbrucējs laukumā bija 13 minūtes un 45 sekundes, no kurām minūti un 41 sekundi mazākumā. Bļugers divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, pielietoja trīš spēka paņēmienus un uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, maču pabeidzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu