Video ⟩ Kā basketbolists Freimanis izkļuva no Krievijas ar olimpiskā čempiona palīdzību

Mārtiņš Kļavenieks
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis veiksmīgi nokļuvis Latvijā, šķērsojot Krievijas robežu pa sauszemi kopā ar visu ģimeni, un šajā ceļā viņam nozīmīgu palīdzību sniedza arī 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu čempions 3x3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis.

Ziņu medija TVNET sporta raidieraksta "Čempionu brokastis" 40. sērijā Freimanis pastāstīja, kāds viņam ausa nu jau vēsturiskais 24. februāra rīts, kad Krievija iebruka Ukrainas teritorijā.

Latvijas basketbolists šosezon pārstāvēja Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod", kas piedalījās valsts atklātajā čempionātā jeb VTB līgā, kā arī FIBA Čempionu līgā. Uzbrucējs kaimiņzemē bija kopā ar sievu un divām atvasēm.

"Sākumā bija baigais šoks! Jau iepriekšējā vakarā "Twitter" vidē sākās runas [par karu], bet likās, ka tas nav nekas nopietns. Piecēlos no rīta [24. februārī] un draugu čatā lasīju ziņas - karš, karš, karš. Nodomāju: nevar būt! Atvēru tviteri, internets jau bija "uzsprādzis". Biju tādā šokā, ka nespēju pat aptvert, kas ir noticis. Visa tā diena pagāja neticībā un nesaprašanā," par savām sajūtām stāstīja basketbolists.

Freimanis bija pirmais no Krievijā spēlējošajiem Latvijas basketbolistiem, kas lauza līgumu ar pārstāvēto klubu. Viņš to darīja pēc paša iniciatīvas, komandas vadībai par to paziņojot jau kara otrajā dienā 25. februārī.

Pēc līguma laušanas Freimani un viņa ģimeni gaidīja sarežģītākais uzdevums - izkļūt no Krievijas un atgriezties mājās Latvijā. Sākotnējais plāns par lidojumu no Maskavas uz Rīgu vai Helsinkiem nebija iespējams, jo Eiropas gaisa telpa Krievijas lidmašīnām tika slēgta.

Basketbolista ģimene lidoja no Ņižņijnovgorodas un Sanktpēterburgu, bet pēc tam ar auto devās uz Krievijas-Igaunijas robežpunktu Narvā. 

Sarunas laikā Freimanis detalizēti atklāj, ar kādām grūtībām saskārās ceļā uz Latviju, kā arī kā viņam un ģimenei palīdzēja Tokijas olimpisko spēļu čempions Kārlis Lasmanis.

Vēl podkāstā arī par mafijas naudu Itālijā, kas jābāž aiz džempera, Freimaņa pirmajiem soļiem Latvijas izlasē un Kaspara Kambalas prasību izpildi ārpus laukuma, tankiem Ukrainas pilsētu ielās 2014. gadā un savu turpmāko karjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu