Jāgra rīkotajā akcijā ar NHL atbalstu Ukrainas ģimenēm saziedoti 140 000 eiro

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaromīrs Jāgrs
Jaromīrs Jāgrs Foto: rytirikladno.cz

Čehijas leģendārais hokejists Jaromīrs Jāgrs labdarības akcijā, iesaistoties arī Nacionālajai hokeja līgai (NHL), palīdzējis savākt vairāk nekā 140 tūkstošus eiro Ukrainas ģimeņu atbalstam.

Kladno "Rytiri" komanda, kuras sastāvā 50 gadu vecumā joprojām spēlē tās īpašnieks Jāgrs, savu pēdējo spēli Čehijas ekstralīgas šīs sezonas regulārajā čempionātā aizvadīja O2 arēnā valsts galvaspilsētā Prāgā.

18 tūkstošu skatītāju ietilpīgajā arēnā, kas ir otra lielākā hokeja halle Eiropā (Vācijas pilsētā Ķelnē ir 18,5 tūkstoši vietu), spēli klātienē apmeklēja 14 512 hokeja fanu. Jāgra pārstāvētā "Rytiri" gan piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) pret Prāgas "Sparta".

O2 arēna Prāgā
O2 arēna Prāgā Foto: rytirikladno.cz

Visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tika ziedoti ukraiņu ģimenēm, kas Čehijā meklē patvērumu no dzimtenē notiekošās karadarbības, kuru īsteno Krievijas militārie spēki.

Labdarības akcijā, kas vēl turpinās, var piedalīties ikviens, iegādājoties virtuālo biļeti par 68 čehu kronām (aptuveni 2,69 eiro). Tiek ziņots, ka ziedojumos savākti divi miljoni čehu kronu (apmēram 79 tūkstoši eiro).

NHL vadība veikusi ziedojumu 68 tūkstošu ASV dolāru apmērā (aptuveni 61 tūkstotis eiro). Līdz ar to kopējā ziedojuma summa ir aptuveni 140 tūkstoši eiro, kas tiks pielietoti palīdzībai Ukrainas bēgļiem.

Čehijas iekšlietu ministrs Vits Rakušans norādījis, ka Jāgra dzimtajā valstī ieradušies vairāk nekā 100 tūkstoši patvēruma meklētāju no Ukrainas. Pirms divām nedēļām Krievijas armija sāka karu Ukrainā.

Kā zināms, Jāgrs hokejista karjerā izlēma spēlēt ar numuru 68, lai atgādinātu par PSRS invāziju 1968. gadā Čehoslovākijā. Togad nomira Jāgra vectēvs. "Vismaz mans vectēvs nomira brīvībā," 1998. gadā sacīja hokejists.

Jāgrs pēdējās piecas sezonas spēlē Kladno komandā. NHL vēsturē viņš ir otrais rezultatīvākais spēlētājs (1921 punkts) pēc kanādieša Veina Grecka (2857), kā arī trešais labākais vārtu guvējs (766) pēc kanādieša Gordija Hova (801) un Grecka (894).

Labāko snaiperu sarakstā Jāgru panācis Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins, kura kontā arī ir 766 precīzi raidījumi. Jau vēstīts, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs Ovečkins trešdien Edmontonā tika izsvilpts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu