Video ⟩ Merzļikins izcīna uzvaru savā 100. spēlē NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Kolumbusā aizvadīja savu 100.spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" tikt pie uzvaras pār Vegasas "Golden Knights" vienību.

"Blue Jackets" savā laukumā pieveica "Golden Knights" ar 6:4 (3:2, 2:1, 1:1), bet Merzļikins atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem.

Ar savu pirmo "hat trick" NHL mājinieku rindās izcēlās Kouls Silindžers, bet pa vieniem vārtiem guva Patriks Laine, Olivers Bjorkstrands un Ēriks Robertsons. Savukārt viesu rindās precīzi bija Žonatans Maršeso, Viljams Karjē, Jevgēņijs Dadonovs un Džeks Aikels.

Merzļikins šosezon 39 spēlēs svinējis 21 uzvaru, vidēji spēlē ielaidis savos vārtos 3,44 ripas un atvairījis 90,2% metienu, bet karjeras laikā 100 spēlēs viņam vidēji 2,89 zaudēti vārti spēlē, 91,2% atvairīto metienu un deviņas "sausās" spēles.

"Blue Jackets" ar 63 punktiem 60 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Golden Knights" Rietumos ar 68 punktiem 61 cīņā ir astotā.

Citā mačā Bufalo "Sabres" vienība, spēlējot bez latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona ierindā, ar 5:2 (0:0, 2:2, 3:0) "Ziemas klasikā" pārspēja Toronto "Maple Leafs" komandu.

Mājinieku rindās pa diviem vārtiem guva Peitons Krebss un Vinnijs Hinostroza, bet viens precīzs metiens Teidža Tompsona rēķinā. Savukārt viesu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Ondržejs Kaše un Ostons Metjūzs.

Metjūzam šie bija 45.gūtie vārti šosezon un NHL labāko snaiperu sarakstā viņš jau par sešiem gūtiem vārtiem apsteidz Leonu Draizaitlu no Edmontonas "Oilers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu